Kia EV6
Fotó: Shutterstock

Felejtsd el a slusszkulcsot! Ez a kocsi ujjlenyomattal indul

Bemutatta EV6 elektromos autójának frissített modelljét a Kia Dél-Koreában. Bár az európai változat megjelenési ideje és műszaki adatai egyelőre nem ismertek, az újításokról már most is elég jó képünk van, írja a Hvg.


A Kia EV6 három éve jelent meg az európai piacon a dél-koreai gyártó új elekromosautó-családjának első tagjaként. 2021 óta persze hatalmasat bővült a villanyautó-kínálat, a kínai márkák egyre nagyobb népszerűségének köszönhetően pedig minden eddiginél szorosabb a verseny. Nem meglepő tehát, hogy a Kia mind vizuálisan, mind technológiailag korszerűbbé tette a modellt.

A Kia EV6 megkapta a márka többi villanyautójára is jellemző dizájnvilágot. Belül egy újratervezett, alul és felül is lapított kormánykereket találunk, ami mögött egy új, panorámás, ívelt kijelzőpanel kapott helyet. A 12,3 hüvelykes műszercsoport és az ugyanekkora méretű, érintőképernyős infotainment rendszer a gyártó tájékoztatása szerint új, gördülékenyebb szoftveren fut.

A legnagyobb újdonságnak talán a középkonzolon található ujjlenyomat-olvasó számít: az autó elindításához elegendő, ha ezt megérinti a tulajdonos. Emellett érkezik még digitális visszapillantó tükör, elektromosan állítható kormányoszlop és frissített távoli intelligens parkolási asszisztens is.

A teljesítmény is nő: a megújuló Kia EV6 Dél-Koreában 84 kWh-s akkumulátort kap a jelenlegi 77,4 kWh-s helyett, ez pedig 475-ről 494 kilométerre növeli az autó hatótávolságát. Továbbra is elérhető lesz a hátsókerekes és az összkerékhajtású változat is.

Az EV6 európai bevezetési dátumáról és pontos áráról még nincsenek információink, Dél-Koreában viszont már rendelhető, átszámítva 14,5 millió forintért.


Ne hagyd ki!