Tavaly 780 ezer személygépkocsit fordult meg a magyar használtautó-piacon.

Majdnem rekordév

Koronavírus ide vagy oda, csaknem rekordév volt a tavalyi a használtautók piacán. A 2019-es rekordtól, a 808 ezer darabos forgalomtól azonban 3,5 százalékkal elmaradt a tavalyi teljesítmény – derül ki a jóautók.hu adataiból. Azért a járvány hatása így is érezhető volt. A legsúlyosabb teher a határok tavaszi lezárása volt, ami miatt a behozatal szinte teljesen megállt, a vevők emiatt belföldön keresett magának használt autót. A piacot erősítette az is, hogy a járványvédelmi korlátozások ráijesztettek az emberekre, akik így lemondtak a drágább új autókról, az olcsóbb használtak javára.

Opel, sose kop el

A tavalyi forgalom felét hat márka adta. A legnépszerűbb, 12 százalékos piaci részesedéssel az Opel. A második helyen 10 százalékkal a Volkswagen, a harmadikon pedig alig lemaradva, 9 százalékos részesedéssel a Suzuki áll. Őket követi sorrendben a Ford, majd a BMW és a Renault. Hogy mi lesz idén? A második félévre a gazdaság legtöbb szereplője fellendülést vár, az autókereskedők is. Ha pedig több új autó fogy majd és újraindulhat a használtautó-import is, akkor az felpörgeti a piacot. Kis szerencsével akár a 2019-es rekordforgalom is elérhető.

The Conversation

Friss

Photo by Olga Guryanova on Unsplash

Az orvosi kamara figyelmeztette a rendőrséget a bilincs ügyében

Egyetértenek a korrupció felszámolásával, de az orvosok bilincses megszégyenítését feleslegesnek gondolják. Illetve a vesztegetők elleni fellépés is kaphatna nagyobb nyilvánosságot.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Elég lesz a normális megélhetéshez a 200 ezres minimálbér? Számoljunk!

A KSH felmérése alapján valamivel több kellene a normális megélhetéshez a magyarok szerint, mint amennyi nettó marad a megemelt minimálbérből. Mutatjuk, hogy mennyivel több.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

300 év sem volt elég, hogy megtisztítsák a Facebook-ot a gyűlölettől

A Wall Street Journal olyan belső dokumentumokhoz jutott, amelyekből kiderült, hogy a Facebook moderátorai mennyi időt töltöttek 2020-ban a kényes tartalmak ellenőrzésével. Az adatok remekül tükrözik, hogy mennyi gyűlölet és erőszak van a világban.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!