Van, ahol közel 9 millióval csökkentették az egyik modell árát
Fotó: Shutterstock

Milliókkal nyomta le kifutó modellek árát a Skoda

Új villanyautókat kínál jelentős kedvezménnyel a Skoda. Van olyan kifutó modelljük, amely közel 9 millió forinttal olcsóbban is megvásárolható jelenleg Magyarországon. Sorolunk néhány példát arra, hol és mely modelleket érintheti az akció.


Enyaq villanyautókat kínál jelentős kedvezménnyel a Skoda

A Skoda első MEB platformos Enyaq iV villanyautói 2020-ban jelentek meg a kínálatban. Az e-autó legújabb szériáját, a csupán Enyaq néven emlegetett változatát pedig 2023 végén mutatták be. Ez utóbbi jelenleg 21,3 millió forintos alapáron kapható Magyarországon. Ennyiért egy 62 kWh akkukapacitású, 179 lóerős Enyaq 60 alapmodell vásárolható. A csúcsot jelentő összkerekes Enyaq RS 82 kWh-s és 340 lovas, a minimumára pedig 28,2 millió.

Azonban ennél is sokkal alacsonyabb áron hirdeti a korábbi, hamarosan kifutó szériához tartozó villanyautóit a Skoda.

Például Sopronban majdnem 9 millió forintos kedvezménnyel kínálnak egy 204 lovas és 545 kilométeres hatótávú Enyaq Coupé iV 80-at. Az eredetileg 27,9 milliós áron jegyzett kocsiért jelenleg 19 millió forintot kérnek, tehát az eredeti ár körülbelül 68,1 százalékát.

Emellett mintegy 7,6 millió forint kedvezménnyel, az eredeti, 23,5 milliós ára helyett 15,9 millióért árulnak egy Enyaq iV 80-at Érden.

Továbbá a HVG szerint bármelyik hazai kereskedésben, 6,3 millió forinttal olcsóbban, 24 helyett 17,7 millióért kapható az Enyaq Sportline iV 60.

Új verzió érkezik Skoda Octaviából

Egyébként az Octavia legújabb, negyedik generációját 2019 novemberében mutatta be a Skoda. Ebből a modellből érkezik egy ráncfelvarráson átesett verzió ebben a félévben.

Az első szembetűnő változások a faceliftes Octavián az új hűtőrács, az átrajzolt fényszóró és hátsó lámpa, valamint a modernizált lökhárítók, illetve az újfajta, könnyűfém felnik lehetnek. Az utastérben a megújult kijelzőkkel és a modernizált felhasználói felülettel rendelkező, továbbfejlesztett műszerfal jelentheti a legnagyobb változást.

Az új Octavia 1-2 liter közötti benzinmotorjai 110-245 lóerővel, a 2 literes TDI egységek 115-200 lóerővel, a plug-in hibridek pedig 204-245 lóerővel érkezhetnek. Viszont várható egy 130 lovas földgázüzemű változat is. Arra is számítani lehet, hogy kapható lesz hatfokozatú kézi-, illetve hétfokozatú duplakuplungos automata váltóval szerelt változat is.

A modell sorozatgyártása idén, a második negyedévben kezdődhet.

Ne hagyd ki!