Két kérdésben a budapestiek dönthetnek a Lánchídról
Fotó: Shutterstock

Így dönthetnek a fővárosiak két kérdésben a Lánchídról

A budapesti lakógyűlés két kérdése kapcsolódik a Lánchídhoz: az egyik a kormány a hozzájárulási ígéretének betartásáról, a másik a megújult Lánchíd forgalmi rendjéről szól - jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester szerdán, a Facebook-oldalán.


A főpolgármester videójában elmondta: a felújítás költségeiből a kormány csak kis részt vállalt, 6 milliárd forintot. A Lánchíd hamarosan elkészül, de a kormány még egyetlen forintot sem utalt "a megígért, megállapodott összegből". A kormány főminisztere aláírásával szentesítette a megállapodást, amely tartalmazza, hogy a Lánchíd forgalmi rendjéről a híd átadásáig születik döntés. Ezt a döntést elsődlegesen a budapestieknek kell meghozniuk.

Karácsony Gergely szerint a város erejét, a budapestiek döntését kell használniuk arra, hogy a kormánnyal betartassák az ígéretét. Erről szól a budapesti lakógyűlés két kérdése: a kormány ígéretének betartatásáról, a Lánchíd felújításához való hozzájárulásról és a megújult, megszépült Lánchíd forgalmi rendjéről.

Mint mondta, a Budapesti Közlekedési Központ elkészítette a szakmai anyagát arról, milyen változásokat hozott a Lánchíd felújításának időszaka a budapesti közlekedésben, amelyből kiderül, hogy bármilyen meglepő is, de csökkent Budapesten a torlódások mértéke, és csökkent a hidak összforgalma is. Megjegyezte: főpolgármesterként a választóktól Budapest élhető jövőjének szolgálatára kapott megbízást, ezért ő a haladásra fog voksolni a lakógyűlésen, a dugómentes Lánchídra, a gyorsabb buszokra, a kevesebb dugóra, a zöldebb terekre, kisebb környezeti terhelésre.

A főpolgármester elismerte, másoknak más lehet a véleménye, ezért azt kérte, mindenki ismerkedjen meg a tényekkel és a döntést a jövő szempontjait mérlegelve hozza meg. Elmondta: a budapestiek a következő napokban kapják meg a levelet, amely tartalmazza az egyéni azonosítójukat. Ezzel tudják leadni szavazatukat a lakogyules.budapest.hu oldalon, június 11-ig.


Ne hagyd ki!