Citroen My Ami Buggy e-autó barna-sárga
Fotó: Twitter

Elkapkodták az e-autójukat, beszóltak Musknak

Kevesebb mint 18 perc alatt kelt el 50 darab egy limitált szériás Citroen mini e-autóból, közölte az anyacég, a Stellantis. A francia brand egyben pimasz üzenetet is küldött minden e-autók atyjának, Elon Musknak, a Tesla fejének.


Az Ami 2020-as piaci bevezetése óta az apró e-autóból a Citroen 22 ezer darabot adott el Európában, Marokkóban és Törökországban. A járművet Marokkóban gyártják, és nem kell hozzá jogosítvány. Csak online lehet hozzájutni.

50 darab=18 perc

A limitált szériás, "My Ami Buggy" elnevezésű járművön a tetőt vászonnal helyettesítették, ami visszahajtható, az ajtók helyett pedig fémcső-kapuk vannak. Kezdőára 9790 euró, vagyis 3,9 millió forint.

A Citroen közleményéből kiderül: a leggyorsabb vásárló 2 perc 53 másodperc alatt bonyolította le a teljes vételi folyamatot, ennyi idő alatt lett az övé a „My Ami Buggy”, amelyből összesen 50 darabot kínáltak fel.

Nyelvnyújtás Muskra

Bocs, Elon, csak úgy kaphatsz egy ilyet, ha megveszel minket.

A Citroen ezzel a szöveggel helyezett ki hirdetőtáblát a párizsi Gare de L'Est vasútállomás közelében. Így üzentek a Tesla CEO-jának, aki nemrég a Twitterre tett 44 milliárd dolláros ajánlatot.

A slágertermékről videó itt látható.

The Conversation

Ne hagyd ki!