Porsche VW menedzserek
Photo by Robin LE MEE on Unsplash

Kihúzták a céges Porschét a Volkswagen menedzserei alól

A Volkswagen konszernnél eddig akár két céges autót is használhatott egy felsővezető, ebből az egyik Porsche lehetett. Ennek vége, ami 200 menedzsernek fáj. Munkaügyi bíróságra mentek.


A Volkswagen konszern eddig a felsőbb szintű vezetőknek akár két darab, kívánság szerint választott járművet is a rendelkezésére bocsátott. Például egy Volkswagen Transporter kisbuszt a családnak és mellé egy Porsche 911 hétvégére. Most viszont a cégcsoport költséget csökkent, Porsche már nem választható.

Kétszáz felsővezetőnek fáj

Nagyjából kétszáz embert érint a döntés, csak a Porsche cég menedzserei és a konszern igazgatósági tagjai kaphatnak ilyen cégautót. Céges körök szerint a korábbi használók sok esetben rettenetes állapotban adták vissza az autókat. A Bild információi szerint a vezetők már beadtak panaszokat a Porsche-tilalom miatt a braunschweigi munkaügyi bíróságon.

Keresnek annyit, hogy privát fizessék

Egy igazgatósági tag nyilatkozata szerint azok a Volkswagen-felsővezetők, akik mindenképpen Porschét akarnak vezetni, azt magánemberként is megengedhetik maguknak.


Ne hagyd ki!