A világ leggyorsabb sorozatgyártású autója, az SSC Tuatara 455,3 kilométer/órával tartja a sebességi rekordot, amelyet a Guinnes is hitelesített. A tulajdonos helyreállítja a kocsit.


A baleset az Egyesült Államokban, Salt Lake City északi részén történt, a kocsit szállító kamion sofőrje erős oldalszelet kapott, amivel nem tudott megbirkózni, a járgány, rakterében a csodaautóval, felborult. A hvg.hu azt írja, az 1,9 millió dollár értékű SSC Tutarát azért utaztatták Floridába, hogy ott újabb sebességi rekordot érjenek el vele.

Mit tud a szuperautó?

A kocsi fejlesztését már 2011-ben bejelentette a Tuatara cég, csaknem 10 évet kellett várni rá. Az 1247 kilogrammos, hátsókerék-meghajtású, 5.9 literes V8-as turbómotorral hajtott autó csúcsteljesítménye 1775 lóerő. Január végén az SSC Tuatara harmadik kísérletével világrekordot állított fel a sorozatgyártású autók mezőnyében. A floridai repülőtér kifutópályáján óránként átlagosan 455,3 kilométeres sebességgel hasított.

Videón a baleset utáni események


The Conversation

Friss

Egészségügy: okos számítással elkerülhető lenne a pazarlás

A drága technológiát csak abból a szempontból kellene támogatni, hogy mennyire okoz nagyarányú egészségjavulást a súlyos betegségben szenvedőknek. Ehelyett mindent megveszünk, mert úgyis az állam állja a számlát.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Wilhelm Gunkel on Unsplash

21 ezer milliárd forintnyi aranyat bányásznának a Börzsönyben

Egy magyar cég aranyat és ezüstöt bányászna Nagyirtás és a Rózsa-hegy kutatási zónában.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Jon Tyson on Unsplash

Parragh átalakítaná az iparűzési adó  rendszerét, Budapest felhördült

Parragh László szerint az átalakítást össze lehetne vonni a formálódó globális társasági minimumadóval.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!