Suzuki Ignis eltűnhet

Az Ignis is eltűnhet a Suzuki brit kínálatából

Egyszerűsödik a Suzuki modellkínálata. A márka egyik brit importőre négy olyan modellt említ, amelyeket a jövő év során kivezetnek a piacról. Ezek a Swift Sport, az Ignis, a Jimny Van és a Swace.


Az egyik nagy távozó a Vezess.hu brit informátora szerint az Ignis lesz, a piac egyik legkarakteresebb miniautója. Ebből májusban 169 darabot adott el a Suzuki, amivel a harmadik legnépszerűbb típus volt az A-szegmensben.

Swift Sport: 40 éves múlt

Eltűnhet a Suzuki Swift Sport is, amely közel negyven éves múltra tekinthet vissza: a sorozat második modellje nálunk Ignis Sport néven futott. Az ezt követő Swift szériáknak mindig megvolt a maga Swift Sport verziója, legutóbb 129 lóerős mild hibrid turbómotorral. A típus már jelenleg sem szerepel a magyar forgalmazó árlistáján, ahogy a másik nagy vesztes, a Jimny Van sem. A szakportál megjegyzi, információik a brit piacra vonatkoznak. Nem biztos, hogy egész Európára érvényesek.

Az e-autós átállás áll a háttérben

Korábban írtunk arról, hogy a Suzuki 2030-ig öt elektromos modell bevezetését tervezi az autóipar zöld átállása jegyében. A villamosítás előkészítésének része a modellkínálat egyszerűsítése, és ennek eshet áldozatul néhány régi modell.


Ne hagyd ki!