Bruttó 2 forinttal emelkedik még szerdán a benzin literenkénti átlagára. Ezzel az emeléssel elérjük a történelmi rekordnak számító benzin átlagár szintet, ami 2012 tavaszán következett be. A gázolaj átlagára a hét közepén nem változik.


Az átlagárak az alábbiak szerint alakulnak:

95-ös benzin: 453 Ft/liter

Gázolaj: 447 Ft/liter

(Forrás:holtankoljak.hu)

Meddig drágul?

A rossz hír az, hogy a múlt héten gyengült a forint az amerikai dollárhoz képest, ami növeli forintban a nyersolaj beszerzési árát. A jó hír az, hogy hétfőn több mint egy hónapos mélypontra került a kőolaj ára azután, hogy a Kőolaj-exportáló Országok Szervezetének (OPEC) tagállamait és szövetségeseiket, köztük Oroszországot magában foglaló, OPEC+ néven emlegetett csoport vasárnap megállapodott a kőolaj-kitermelés növeléséről. A döntés értelmében minden hónapban napi 400 ezer hordóval növelik a piacra kerülő mennyiséget. Ennek köszönhetően mérséklődik a nyersolaj ára. A hazai fogyasztóknál a lélektani határ 500 forint körüli literenkénti ár körül mozog, akkor gondolkoznak el sokan azon, hogy a drága üzemanyag miatt visszafogják az autóhasználatot.


The Conversation

Friss

Fotó:123RF

A prémiumkategóriás elektromos autózás már nem utópia

Az elektromos autózás forradalmát jelzi, hogy egyre több prémium autógyártó jelenik meg különböző méretű modellekkel a piacon. Gyorsan növekvő szegmensről beszélhetünk, amelynek úttörője az amerikai Tesla volt. Összegyűjtöttük azokat a már kapható e- autó modelleket, amelyek joggal szerepelhetnek a prémium kategóriában.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: pixabay.com

Szép pénzt remél műkincsei digitalizálásától a világhírű  múzeum

Az Ermitázs műkincsei augusztus végén nem helyettesíthető tokenek (NFT) formájában kerülnek értékesítésre a Binance piacterén.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A Facebook, ahogyan eddig ismertük, pár év múlva megszűnhet létezni

Mark Zuckerberg igen tartalmas interjút adott a The Verge-nek, amelyből iderült, mit tervez a Facebookkal. Elöljáróban csak annyit mondunk: metaverzum.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!