Bruttó 2 forinttal emelkedik még szerdán a benzin literenkénti átlagára. Ezzel az emeléssel elérjük a történelmi rekordnak számító benzin átlagár szintet, ami 2012 tavaszán következett be. A gázolaj átlagára a hét közepén nem változik.


Az átlagárak az alábbiak szerint alakulnak:

95-ös benzin: 453 Ft/liter

Gázolaj: 447 Ft/liter

(Forrás:holtankoljak.hu)

Meddig drágul?

A rossz hír az, hogy a múlt héten gyengült a forint az amerikai dollárhoz képest, ami növeli forintban a nyersolaj beszerzési árát. A jó hír az, hogy hétfőn több mint egy hónapos mélypontra került a kőolaj ára azután, hogy a Kőolaj-exportáló Országok Szervezetének (OPEC) tagállamait és szövetségeseiket, köztük Oroszországot magában foglaló, OPEC+ néven emlegetett csoport vasárnap megállapodott a kőolaj-kitermelés növeléséről. A döntés értelmében minden hónapban napi 400 ezer hordóval növelik a piacra kerülő mennyiséget. Ennek köszönhetően mérséklődik a nyersolaj ára. A hazai fogyasztóknál a lélektani határ 500 forint körüli literenkénti ár körül mozog, akkor gondolkoznak el sokan azon, hogy a drága üzemanyag miatt visszafogják az autóhasználatot.


The Conversation

Friss

Fotó: Unsplash

Hullott a haja, ez adta az ötletet a ma már jól menő vállalkozásához

A 26 éves Philomina Kane életét egy teljesen hétköznapi dolog változtatta meg. A Ghánában született fiatal formabontó ötlete az amerikai cápák tetszését is elnyerte, akik a napokban 200 ezer dollárral beszálltak az egy év alatt óriási sikereket elérő vállalkozásába.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Sorstársait segíti a semmiből jött milliárdos üzletasszony

Az indonéziai Tessa Wijaya mindig is arról álmodott, hogy sikeres karriert fusson be a fintech szektorban. Képzetlen, délkelet-ázsiai nőként azonban ez szinte lehetetlennek tűnt. Kitartásának köszönhetően minden akadályt leküzdött, dollármilliárdos üzletet alapított, most pedig azon dolgozik, hogy más nők is a nyomdokaiba lépjenek.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Gates, Musk és Cook nem finomkodik, ha Steve Jobs-ról van szó

Steve Jobs bevonult a történelembe. Munkatársak és versenytársak tömegei tulajdonították sikerük egy részét Jobs-nak, aki kereken 10 évvel ezelőtt hagyott itt minket örökre. Ma van a nemzetközi Steve Jobs megemlékezés napja, utánajártunk, hogyan vélekednek az üzletemberről napjaink meghatározó piaci szereplői.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!