A magukat a bank alkalmazottainak kiadó csalók bankkártyaadatokat kérnek!

​Ez a trükk

A jelenségre közleményében maga az OTP Bank hívta fel a figyelmet, ugyanis központi ügyfélszolgálatánál sokan jelezték, hogy ismeretlenek azzal hívták fel őket, hogy bankkártyájukat egy gyanús tranzakció miatt letiltott. A feloldáshoz a kártya összes adatát kérték.

A bank azonban soha nem kér telefonon sem bankkártya, sem internetbanki azonosító adatokat!

​Ha bedőltél..

A csalók a panaszok szerint arra is ügyeltek, hogy a hívott készülék valóban az OTP központi ügyfélszolgálatának a számát írja ki. Ám az adathalászok olyan embereket is tárcsáztak, akik nem voltak ügyfelei a banknak.

Akik bedőltek a trükknek és megadták az adataikat, haladéktalanul tegyenek feljelentést!


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Kiakaszt a benzinár? Mutatjuk, ki mennyit szed le belőle

Nem szeretjük, de ez is bekövetkezett, itt van az 500 forintos benzin a kutakon. Jó, ha tudod, amikor fizetsz a benzinkútnál, a pénzed körülbelül fele az államkasszába vándorol.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

A magyarok is tanulhatnak a lengyel nemzeti boltlánc bukásából

Lekerült a céges logó Lengyelország 30 éves nemzeti áruházlánca, a Piotr i Pawel utolsó boltjának bejáratáról is, miután a cég elvérzett a külföldi multikkal folytatott versenyben.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Vágás olasz módra, elhagyta Magyarországot a megvádolt húsmilliárdos

A több milliárdos költségvetési csalással vádolt Piero Pini, a kiskunfélegyházi Hungary-Meat Kft. tulajdonosa és fia, Marcello elhagyta Magyarországot, első útjuk állítólag Spanyolországba vezetett. Ez fordulat a 2019 márciusa óta húzódó ügyben.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!