Visa kártya

A Visa bejelentette, hogy mostantól kriptovalutával is lehet használni a szolgáltatásait. A Bitcoin és az Ethereum árfolyama is megugrott a hírre.


A vásárlók részéről egyre nagyobb az igény a kriptovaluta szolgáltatásokra. A Mastercard, a Blackrock és a BNY Mellon után a Visa is beállt azoknak a pénzügyi vállalatoknak a sorába, amelyek ezt a lehetőséget is biztosítják ügyfeleiknek.

Dollárfedezetű valuta

A tranzakciók kiegyenlítésére egyelőre az USD Coin kriptovaluta használható a pénzügyi szolgáltatónál. Ez egy olyan, speciális kriptovaluta, melyet stablecoinnak nevezünk. Ez annyit tesz, hogy az értéke egy valódi, hagyományos pénznemhez, ez esetben az amerikai dollárhoz van kötve. A valuta árfolyama mindenkor az USA dollár árfolyamával fog megegyezni, pontosan ugyanazt az ingadozást követi.

A vállalat a bevezető programját egyelőre a fizetési és kripto felületet biztosító Crypto.com oldallal közösen valósítja meg, a cél az, hogy minél több tradicionális pénzintézetet ösztönözzön a digitális valuta bevezetésére.

Világszerte egyre nagyobb az igény, hogy az ügyfelek hozzáférhessenek, tárolhassák és használhassák a kriptovalutáikat, egyre többen szeretnének olyan szolgáltatásokat, amelyek ezeket a tranzakciókat lehetővé teszik a vásárlóiknak

– nyilatkozta a Reuters-nek Cuy Sheffield, a Visa kriptovalutákért felelős vezetője.

Hogyan néz ki ez a gyakorlatban?

Ha Crypto.com-os Visa kártyával szeretnénk venni például egy kávét, akkor a tranzakció folyamán a kriptovaluta „pénztárcában" tartott valutát a pénzügyi szolgáltatónak át kell váltania a fedezetet nyújtó tradicionális pénznemre, ez esetben USA dollárra. A folyamat költségvonzatát és komplexitását növeli az, hogy ennek a digitális pénztárcának hagyományos devizát kell letétbe helyeznie a bankszámlán, amelyről a nap végén levehjetik a tranzakció összegét. A tranzakciók végrehajtásához az Ethereum blokkláncot fogja használni a vállalat.

A Visa a digitális eszközkezelő Anchorage bankkal együttműködve már meg is valósította az első ilyen tranzakciót.

Reagált a többi szereplő is

Nincs kriptovaluta-hír Bitcoin nélkül: a cég közleménye után szinte közvetlenül megugrott a Bitcoin és az Ethereum árfolyama is. Előbbi nagyjából 4, utóbbi közel 10 százalékos növekedést produkált.


Ne hagyd ki!