Összeálltak a hazai független hitelközvetítők
Fotó: Shutterstock

Reszkessetek, bankok? Itt a hazai független hitelközvetítők szövetsége

Megalakult a Független Pénzügyi Közvetítők Országos Szövetsége (FPKOSZ), amelynek alapító tagjai a Bankmonitor, a C&I Hitelnet, a Finex, a Duna House képviseletében a Hitelcentrum, az Otthon Centrum képviseletében a HC Központ és az OVB - írják tájékoztatójukban a szervezők.


A cél

A szervezet küldetése, hogy növelje a lakossági pénzügyi szolgáltatások piacának átláthatóságát és az ügyfelek bizalmát, elégedettségét. Az alapítók tudomása szerint a független hitelközvetítők száma megközelíti a 350-et, amelyek az értékesített jelzáloghitelek közel 50 százalékát bonyolítják le évről évre; tavaly közel 600 milliárd forgalmat generálhattak.

Fülöp Krisztián, a szövetség elnöke, a Duna House Pénzügyek vezetője a közlemény szerint elmondta, hogy az együttműködésnek köszönhetően hatékonyabban tudnak egyeztetni a pénzintézetekkel és a Magyar Nemzeti Bankkal ügyfeleik érdekeinek védelmében.

Mások is érkezhetnek

A társulás bátorítja az innovatív üzleti megoldások megalkotását és a képzési tevékenység fejlesztését, fórumot biztosít az új gondolatok és az üzleti kapcsolatépítés számára, valamint véleményt formál jogalkotási és szabályozási kérdésekről. A jövőben a szövetség dinamikus bővülését várják, a közlemény szerint több hitelpiaci szereplő jelezte már csatlakozási szándékát.


Ne hagyd ki!