A háború lehúzta az OTP  első negyedéves eredményét
Fotó: Shutterstock

Ennyibe került eddig az OTP-nek a háború

Az OTP-csoport a vártnál rosszabb eredménnyel zárta az első negyedévet: 88,6 milliárd forint konszolidált korrigált adózás utáni eredményt könyvelt el, szemben az előző negyedév 123,3 milliárd forintos eredményével, és az egy évvel korábbi 117,2 milliárd forintos negyedéves eredményével.


Az orosz és az ukrán piacon is jelen lévő OTP Bank Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján tette közzé a nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) szerinti jelentését, amelynek alapján a bankcsoport konszolidált adózás utáni vesztesége 33,4 milliárd forint volt, ami 128 százalékkal rosszabb az előző negyedévinél, és 136 százalékkal romlott az egy évvel ezelőttihez képest.

Az adózott eredmény nagyságát a jelentés szerint 122 milliárd forintnyi korrekciós tétel csökkentette az első negyedévben többnyire az orosz–ukrán háborúval összefüggésben.

Az elemzők a bank által készített konszenzus szerint 93,7 milliárd forintos konszolidált számviteli adózott eredményt, illetve 60,2 milliárd forintos konszolidált adózás utáni eredményt vártak korrekciós tételek nélkül.


Ne hagyd ki!