Hamarosan mind a 29 millió PayPal-partnernél tudnak kriptovalutával fizetni az ügyfelek. Egyelőre még csak az amerikai polgárok örülhetnek, de jön a terjeszkedés.


A Visa után a PayPal is bejelentette, hogy kiterjeszti szolgáltatásait a digitális valutákra. Az elkövetkező hónapokban arra fog fókuszálni, hogy partnercégei mindegyikénél elérhetővé tegye a szolgáltatást.

Szép új világ

A Checkout with Crypto nevet viselő fejlesztésük lehetővé teszi a Bitcoin, a Bitcoin Cash, a Litecoin és az Ether kriptovaluták használatát a tranzakciók lebonyolítására. A folyamatban a digitális pénztárcánkban lévő kriptopénzt a PayPal úgynevezett fiat valutává konvertálja. A fiat valuták a hagyományos pénznemeket, például a dollárt takarják. A vállalat ezzel a konverzióval tervezi kiküszöbölni a kriptopénzek erőteljes árfolyamingadozásait, ami sok befektetőt és felhasználót elriaszt az ilyesfajta tranzakcióktól. Ezt elősegítendően tranzakciós díjat sem fognak felszámolni a kriptodevizás fizetéseknél. Továbbá a vásárló azt is kiválaszthatja, hogy milyen devizát szeretne használni a pénztárcájából, de hozzátették, hogy egy tranzakcióra csak egyféle kriptopénz használható.

Ez az első alkalom, hogy úgy használhatják a vásárlók a kriptopénzüket, mint egy átlagos hitel-, vagy bankkártyát. Úgy gondoljuk, hogy ez lesz a tökéletes átmenet a kriptovaluták életében. Már nemcsak egy olyan digitális eszköz lesz, amelyet megveszünk, birtoklunk és eladunk, hanem egy mindennapi, legitim finanszírozási forrás, mellyel többmillió kereskedőnél valódi vásárlásokat, tranzakciókat hajthatunk végre

– nyilatkozta a Reuters-nek Dan Schulman, a PayPal alapító-vezérigazgatója.

Meglévő technológiára épül

Októberben már elindított a cég egy másik szolgáltatást, melynek segítségével a PayPal felhasználói közvetlenül birtokolhatnak és kereskedhetnek a támogatott kriptovalutákkal. Erre a technológiára épít a Checkout with Crypto is. A PayPal felismerte a digitális deviza piacának népszerűségét, és az új szolgáltatásával még elkötelezettebb felhasználókat szeretne bevonzani. A cég azt is hozzátette, hogy akik ilyen módon kereskedtek a rendszerükben, kétszer annyiszor jelentkeztek be a PayPal-ba, mint korábban.

A vállalat egyelőre nem tervezi a digitális valuta befektetésre vagy kereskedésre történő használatát, de a vezetők hozzátették, hogy nem elképzelhetetlen, hogy a közeljövőben „meggondolják magukat". Annyi biztos, hogy a PayPal most elég komoly pozícióba került, ugyanis igen kevés hozzájuk hasonló fintech-óriás nyújt fiat valutára való átváltást. Inkább az a jellemző, hogy kriptovalutát kriptovalutára cserélnek, vagy egy az egyben elfogadják a devizát anélkül, hogy átváltanák hagyományos pénznemre.

The Conversation

Friss

Elon Musk dolgozóinak megszabták, mit mondhatnak a főnökről

Elon Musk vállalata, a The Boring Company megtiltotta a sofőrjeinek, hogy negatív fényben tüntessék fel az üzletembert. Sőt, a dolgozóknak egy komplett forgatókönyvet is be kell magolniuk, hogy minden kérdésre felkészüljenek-adta hírül a TechCrunch.

A Boring Company portfóliója alapvetően egyszerű termékekből áll. A cég alagutakat fúr és értékesít. Ezek célja csak a megrendelőtől függ. Például földalatti gyalogos és kerékpár (alag)utakat lehet a cégtől rendelni, de a vállalat akár hajókonténerek szállítására alkalmas alagutakat is készít. A cég fő terméke a „Loop". Ez egy olyan alagút, amelyben Teslák szállítanak embereket a különböző állomások között. Egy autó egyszerre maximum öt embert szállíthat: a sofőrt, aki a Boring Company alkalmazottja, és négy utast. Elon Musk cége az első loop-ot alig több, mint egy hónapja adta át Las Vegas-ban. A közel 3 kilométeres alagút nagyjából 1 év alatt készült el, 47 millió dollárból (13,4 milliárd forint). Az alagút és a Teslák segítségével az állomások közötti, jellemzően 45 perces utak 2-3 percre csökkenthetők. A TechCrunch a napokban kiderítette, hogy a sofőröknek egyfajta forgatókönyvet kell követniük munkájuk során Elon Musk védelme érdekében. Hogy ez mit is jelent pontosan? Megszabták, hogy bizonyos kérdésekre milyen válaszokat adhatnak.

Minden szép és jó

Az a feladatod, hogy biztonságos utazást biztosíts az utasoknak, nem pedig az, hogy szórakoztasd őket. Minimalizáld a beszélgetést, és koncentrálj az útra.

-olvasható a Boring Company utazási forgatókönyvében, amelyet a TechCrunch hivatalos úton szerzett meg.

Elon Musk nagyon népszerű manapság, éppen ezért a vállalat nem szeretné, ha az alkalmazottak negatív fényben tüntetnék fel őt. Legalábbis a szkriptből erre lehet következtetni. A forgatókönyv egyértelmű utasításokat ad a sofőröknek, hogy mindenáron kerüljék az üzletemberrel kapcsolatos kérdéseket. Szemezgessünk még a dokumentumból!

Ez a kérdéskategória (minden, ami Musk-al kapcsolatos) rendkívül gyakori és rendkívül érzékeny téma. Az utasok rajongása az alapítónk iránt elkerülhetetlen, a hozzá köthető kérdések dominálhatják a beszélgetést. Legyen a lehető legrövidebb, és tegyen meg mindent, hogy leállítsa a beszélgetést. Ha az utasok továbbra is erőltetik a témát, udvariasan közölje:" Sajnálom, de tényleg nem tudok mit hozzáfűzni" majd váltson témát.

A vállalat az erőszakosabb utasokra is felkészült. Ha tovább kérdezgetik a sofőrt, hogy milyen vezető Musk, illetve, hogy szeret-e neki dolgozni, az alábbi választ kell adnia:

Természetesen, ő egy nagyszerű vezető. Mindannyiunkat arra motivál, hogy remek munkát végezzünk!

Na de mi van akkor, ha az utasok rákérdeznek Elon Musk Twitteres ámokfutásaira?

Elon közszereplő. Azért vagyunk itt, hogy fantasztikus utazási élményt nyújtsunk!

Igaz, amit az újságok írnak róla? Udvariatlan főnök? Füvezik? Nem engedi, hogy az alkalmazottak szabadságra menjenek?

Nem olvastam ezeket a cikkeket, de nekem más tapasztalataim vannak vele kapcsolatban.

Mióta dolgozol a cégnél?

Elég ideje ahhoz, hogy úgy ismerjem az alagutakat, mint a tenyeremet!

Mennyi baleset köthető a rendszerhez?

Ez egy nagyon biztonságos rendszer.

Nos, nagyjából így néz ki a Boring Company valós idejű, hónapokig, évekig tartó, élőszereplős „filmjének" forgatókönyve.

Vannak bajok

Musk azon dolgozik, hogy minél több városban létrehozzon egy loop-ot, azonban a szakemberek egyáltalán nem biztosak abban, hogy ez jó üzlet. A Boring Company úgy érvel a technológiája mellett, hogy olcsóbban és gyorsabban tud alagutakat kialakítani, mint a hagyományos alagútfúró vállalatok. Ráadásul a loop a felszíni forgalmat is csökkenti. Egy hagyományos alagút, például egy metró esetében mérföldenként 1 milliárd dollárba kerül. Legalábbis a cég honlapja szerint. Ezzel szemben a Boring Company ugyanezt 30 millió dollárból kihozza. Elviekben. Sokan azonban kételkednek Musk szavaiban.

Jian Zhao építőmérnök-professzor, aki mellesleg az alagútfúrás szakértője, nem igazán látja, hogyan valósítaná meg Elon Musk az ígéreteit. A professzor szerint a cég technológiája semmi újdonságot nem adott a világnak, így szkeptikus a vállalat terveivel kapcsolatban.

Továbbá az utasok alig néhány nappal a Vegas-i loop átadása után máris komoly kritikákkal illették a projektet. Sokan arra panaszkodtak, hogy az egymást követő Teslák feltorlódnak, így a beígért pár perces utazás nem valósul meg. Ráadásul egyszerre csak 4 ember utazhat egy autóban. Lehet, hogy a metró drágább, de ott egy fuvarral több száz ember eljuthat a célállomásáig.

Kikötött a világ leghíresebb konténerhajója, sokba fájt a Szuezi kaland

Az Ever Given konténerhajó közel négy hónapnyi késés után végre kikötött Rotterdamban.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:123RF

Kockás papír helyett vali.hu, így pörgetnék föl a hazai digitalizációt

A digitalizáció erősítéséről tárgyalt a Nemzeti Versenyképességi Tanács, a testület négy területen javasol intézkedéseket a kormánynak - közölte a pénzügyminiszter a közösségi oldalán.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!