Apple-logó egy New York-i toronyház oldalán
Fotó: Shutterstock

Az Apple-vezér meglepőt mondott az MI-ről

Sajtótájékoztatón számolt be negyedéves eredményeiről az Apple még május elején. A techóriás vezérigazgatója, Tim Cook szerint az év jobban nem is indulhatott volna, az iPhone-eladások abszolút felülmúlták a Wall Street farkasainak várakozásait. Az eseményen a mesterséges intelligenciákról is szó esett, amivel kapcsolatban Cooknak kifejezetten meglepő véleménye van.Úgy gondolom, nagyon fontos, hogy megfontoltan és átgondoltan közelítsük meg ezeket a dolgokat. Számos kérdés kell megfelelően megválaszolnunk, de a mesterséges intelligenciák mögött álló potenciál mindenképp nagyon érdekesek

– válaszolta az Apple-vezér Shannon Krause, a Credit Suisse elemzőjének kérdésére, aki arra volt kíváncsi, hogyan vélekedik Cook a MI erejéről és lehetőségeiről.

Ez is érdekelhet! A Google leválthatja a jelszavas azonosítást

Miért is ennyira meglepő ez a válasz?

Leginkább azért, mert a vezérigazgató véleménye teljesen ellentmondd versenytársainak gondolataival. Cook szerint megfontoltnak kell lennünk – ezzel ellentétben a legtöbb technológiai cég teljesen átgondolatlanul ontja magából a mesterséges intelligenciák frissítéseit.

Siri, az Apple mesters\u00e9ges intelligenci\u00e1ja

Siri, az Apple mesterséges intelligenciája

Fotó: Shutterstock

Ez a hozzáállás egyébként jellemző az Apple-re: a nagy trendekre való reagálása sosem impulzív. Időbe telik, amíg kitalálja egy adott funkció lehető legjobb verzióját, és csak ezután engedi azt a több mint 2 milliárd aktív eszközre.

Ez persze nem azt jelenti, hogy az Apple nem gondolkodik azon, hogy mit jelent az MI a termékei és – ami még fontosabb – az üzlet számára. Az Apple egy ideje már dolgozik azon, hogy valamilyen formában beépítse a mesterséges intelligenciát a termékeibe. A legnyilvánvalóbb példa erre a Siri, amely gépi tanulást használ számos feladat elvégzéséhez. Cook rámutatott, hogy a technológiának más felhasználási területei is vannak.

Figyelmedbe ajánljuk! Újabb kínai cég integrálja szolgáltatásaiba a saját MI-jét

Forrás: Inc.

Ne hagyd ki!