A versenyhivatal 40 millió forintra büntette a céget, amiért nem teljesítette maradéktalanul a fogyasztók tájékoztatásának javítására vállalt módosításokat.


A szálláskereső még 2018-ban vállalta a hatóságnál, hogy a korábbinál több és pontosabb információt biztosít ügyfeleinek az általa kínált szolgáltatások áráról. A Gazdasági Versenyhivatal most lezárult utóvizsgálata feltárta, hogy a nemzetközi cég nagyrészt végrehajtotta a határozatban foglaltakat, az elsődleges cél tehát teljesült, javult az ügyfelek tájékoztatása. Ugyanakkor a kötelezettségvállalások nem teljesültek maradéktalanul, mert a vállalkozás nem igazolta a teljesítésre előírt határidő betartását, így a teljesítés késve történt meg. A vizsgálat egyéb hiányosságot is talált, szintén a vállalások végrehajtásának igazolásával kapcsolatban.

A kiszabott bírság nem terheli a magyar szállásadókat, a feltárt hiányosságok felelőse – így a GVH döntésének kötelezettje – ugyanis az ír székhelyű nemzetközi vállalkozás.


Friss

Felborult a világ leggyorsabb autóját szállító kamion, itt a videó

A világ leggyorsabb sorozatgyártású autója, az SSC Tuatara 455,3 kilométer/órával tartja a sebességi rekordot, amelyet a Guinnes is hitelesített. A tulajdonos helyreállítja a kocsit.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!