A versenyhivatal 40 millió forintra büntette a céget, amiért nem teljesítette maradéktalanul a fogyasztók tájékoztatásának javítására vállalt módosításokat.


A szálláskereső még 2018-ban vállalta a hatóságnál, hogy a korábbinál több és pontosabb információt biztosít ügyfeleinek az általa kínált szolgáltatások áráról. A Gazdasági Versenyhivatal most lezárult utóvizsgálata feltárta, hogy a nemzetközi cég nagyrészt végrehajtotta a határozatban foglaltakat, az elsődleges cél tehát teljesült, javult az ügyfelek tájékoztatása. Ugyanakkor a kötelezettségvállalások nem teljesültek maradéktalanul, mert a vállalkozás nem igazolta a teljesítésre előírt határidő betartását, így a teljesítés késve történt meg. A vizsgálat egyéb hiányosságot is talált, szintén a vállalások végrehajtásának igazolásával kapcsolatban.

A kiszabott bírság nem terheli a magyar szállásadókat, a feltárt hiányosságok felelőse – így a GVH döntésének kötelezettje – ugyanis az ír székhelyű nemzetközi vállalkozás.


The Conversation

Friss

Fotó: Unsplash

A politikusok sehol, a tudósokban bíznak leginkább a magyarok

A tudósokban a magyarok kétharmada bízik, ami a legmagasabb mutató a különböző szakmák körében. A legkevésbé a politikusokban bízunk.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: 123RF

Hol érdemes most ingatlant venni befektetésként? Mutatjuk

A legnagyobb hozamot jelenleg vidéki használt ingatlan vásárlásával lehet elérni.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: 123RF

A magyarok felének továbbra sincs egy fillér megtakarítása sem

A lakosság felének tíz éve sem volt és most sincs megtakarítása. Az elmúlt évtizedről az is elmondható: csaknem ugyanannyian rendelkeztek személyi kölcsönnel, mint lakáshitellel.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!