Téged is szólítottak már le parkolóban vagy az utcán, olcsó, de minőségi parfümöt kínálva?


Manapság az egyik leggyakrabban hamisított termék a parfüm. A pancsolt termékekkel nem csak az a baj, hogy gyengébb minőségűek, hanem az is, hogy káros vegyi anyagokat is tartalmazhatnak. Tavaly félmilliárd forint értékű hamis parfümöt foglalt le az adóhivatal- írja a Magyar Nemzet.

A NAV szóvivője, Kis Péter András a lapnak azt mondta:

az illatszerek nagymértékű hamisításának oka rendkívül egyszerű

A parfümök a gyorsan forgó fogyasztási cikkek közé tartoznak, áruk ellenben elég magas, így remek üzletet kínálnak a hamisítóknak, akik az árérzékeny, de jó minőséget kereső vásárlókra vadásznak. A hamis parfümből viszont általában éppen egy dolog hiányzik: a minőség.

Átverések

Gyakori, hogy a díszes, eredetinek tűnő üvegcsében víz van, amibe némi illatanyagot csepegtetnek. Rosszabb esetben káros hatású vegyi anyag lötyög az üvegben, s arra is volt példa, hogy állati vizeletet tartalmazott a parfümként árult pancsolt termék. Emiatt a hamisítványokkal a legnagyobb probléma az, hogy – a gazdaságnak okozott károk mellett – veszélyt jelenthetnek az egészségre, hiszen lényegében sohasem tudható biztosan, milyen anyagokat tartalmaz a folyadék.

A hamis parfümök manapság jellemzően a Távol-Keletről érkeznek Magyarországra, de közel-keleti vagy észak-afrikai országokból is egyre gyakrabban kerül hozzánk efféle áru. – Általában távol-keleti, közel-keleti, román és magyar árusoktól foglalt le hamis árut a NAV, tavaly 525 millió forint értékben. A ruházati termékekkel ellentétben a hamisított illatszereket megsemmisítik.


Friss

Fotó:123RF

Szoktál tőlük házhoz rendelni? Nagyon bejött nekik az üzlet

A Kifli.hu-t működtető cseh társaság 190 millió euróból terjeszkedik.

A Rohlik Group 190 millió eurót gyűjtött össze befektetőktől. A vállalat a pénzt a már meglévő piacain terjeszkedésre, valamint Németországban az online élelmiszerpiaci belépésre fordítja.

A társaság 2020-at 300 millió eurós bevétellel zárta, ami több mint 100 százalékos éves növekedésnek felel meg. A cég jelenleg több mint 750 ezer vásárlóval rendelkezik három piacon.


A tőkebefektetők élén a Partech francia kockázatitőke-vállalat áll, melyet az Index Ventures, az EBRD, a J&T Banka, a Quadrille Capital, az R2G és egy korábbi befektető, az Enern követ.

Más piaci szereplőkkel ellentétben nem az a célunk, hogy kis kosárértékű rendeléseket szállítsunk ki nagyon rövid idő alatt, hanem az, hogy a családok valós igényeit elégítsük ki szerte Európában

– mondta Tomáą Čupr, a Rohlik Group vezérigazgatója

A Rohlikot 2014-ben, Csehországban alapították. A vállalat Csehország és Magyarország mellett Ausztriában van még jelen, illetve hamarosan elindítja Németországban is online élelmiszerboltját.


Ne hagyd ki!