Mosolygó női száj közelről
Fotó: unsplash

Betiltott terméket tilos reklámozni! Még hírességeknek is!

Az egyik hatóság magát a terméket, a másik annak reklámozását tiltotta be.


​Betiltott fogfehérítő

BrightWhite néven lehetett megvásárolni azt az otthoni fogfehérítő eszközt, amelyet a Nemzeti Népegészségügyi Központ kitiltott a forgalomból. A termék dokumentációja ugyanis hiányos volt, így

nem lehetett kizárni, hogy Európában tiltott anyagot tartalmaz.

A fogfehérítővel foglalkozó cég azonban a jelek szerint rá sem hederített a tilalomra, mert a hatóság döntését követően is széles körben reklámozta a termékét. A hirdetési kampányban több magyar híresség is részt vett.

​Betiltott reklámok

A versenyhivatal szerint betiltott terméket tilos reklámozni, ezért a hatóság eljárást indított az ügyben. Kiderült, hogy a forgalmazási tilalom után hónapokkal is igen aktív, a fogyasztók széles körét elérő reklámhadjárat zajlott Magyarországon.

Ezért a hivatal úgy döntött, hogy addig is míg vizsgálata le nem zárul, megtiltja a BrightWhite reklámjainak közzétételét.

A tilalom a forgalmazó cégekre és a hirdetéseket közzétevőkre is vonatkozik. Emellett azon hírességek közösségi oldalain, ahol a forgalomból történő kitiltás ellenére is ilyen reklámok korábban megjelentek, helyreigazítást kell közzétenni.


Ne hagyd ki!