Az egyik hatóság magát a terméket, a másik annak reklámozását tiltotta be.


​Betiltott fogfehérítő

BrightWhite néven lehetett megvásárolni azt az otthoni fogfehérítő eszközt, amelyet a Nemzeti Népegészségügyi Központ kitiltott a forgalomból. A termék dokumentációja ugyanis hiányos volt, így

nem lehetett kizárni, hogy Európában tiltott anyagot tartalmaz.

A fogfehérítővel foglalkozó cég azonban a jelek szerint rá sem hederített a tilalomra, mert a hatóság döntését követően is széles körben reklámozta a termékét. A hirdetési kampányban több magyar híresség is részt vett.

​Betiltott reklámok

A versenyhivatal szerint betiltott terméket tilos reklámozni, ezért a hatóság eljárást indított az ügyben. Kiderült, hogy a forgalmazási tilalom után hónapokkal is igen aktív, a fogyasztók széles körét elérő reklámhadjárat zajlott Magyarországon.

Ezért a hivatal úgy döntött, hogy addig is míg vizsgálata le nem zárul, megtiltja a BrightWhite reklámjainak közzétételét.

A tilalom a forgalmazó cégekre és a hirdetéseket közzétevőkre is vonatkozik. Emellett azon hírességek közösségi oldalain, ahol a forgalomból történő kitiltás ellenére is ilyen reklámok korábban megjelentek, helyreigazítást kell közzétenni.


The Conversation

Friss

Fotó: Unsplash

A karrier 6 szintje, mérd be, hol tartasz most

Ahány ember, annyi pályív. Ideális esetben az idő múlásával mindenki nagyobb feladatokat és több felelősséget vállal magára, folyamatosan fejlődik, lépked felfelé a ranglétrán. Gary Burnison üzleti tanácsadó 6 szintet határozott meg a karrierépítésben.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

Hasznos a Facebook új „minitévéje”, de tévézésre alkalmatlan

A Facebook 2018-ban dobta piacra első igazi, saját gyártású okoseszközét, a Portal-t. A videóhívásokra fejlesztett készülék bevált, a vállalat most egyből két új masinát mutatott be.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

A cégóriás autókat és rengeteg pénzt adott a beoltott dolgozóinak

Az Amazon egyelőre nem követeli meg a dolgozóitól, hogy oltassák be magukat, de minden követ megmozgat, hogy minél több alkalmazottja felvegye a koronavírus elleni vakcinát. Ennek érdekében nagyszabású „ösztönzőprogramot" indított.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!