Egyesek elől gyakorlatilag láthatatlanná tehetjük magunkat a platformon
Fotó: Shutterstock

Zaklató- és trollellenes funkció érkezik az Instagramra

Új, biztonsági funkcióval egészíti ki az Instagramot a Meta. A fejlesztéssel beállítható lesz, hogy csak a közeli barátok posztjai, kommentjei és reakciói látszódjanak a portálon. A fejlesztők az oldal felhasználóit védenék ezzel a zaklatásoktól.


Biztonsági funkciókkal bővül az Insta

Az Instagram két új biztonsági funkcióval bővül, melyek a zaklatás és a trollkodás ellen védhetnek.

Az első funkció egy szűrő, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók csak a közeli barátaik interakcióit láthassák. Ha valaki nincs ezen a listán, nem látja annak a kommentjeit, az üzeneteit és a megjelöléseit.

Ez a beállítás alapértelmezetten aktív lesz azoknál, akik rendelkeznek beállított közeliismerős-körrel. Manuálisan a "Korlátozott interakciók" menüpont alatt aktiválható.

A második funkcióval egy adott személy kommentjeit lehet eltűntetni a posztok alól úgy, hogy a jövőben senki se lássa azokat. Ezt is a "Korlátozott interakciók" menüpontban lehet beállítani, ahol meg kell adni az illető nevét.

A HVG megjegyzi, a frissítések érdekében érdemes frissíteni az alkalmazást a Play Áruházban vagy az App Store-ban.

Jobb kereső funkciót kap az Insta

Egyébként a Meta beépíti a saját mesterséges intelligenciáját az Instagram keresőjébe. Így a platformon is elérhető lesz egy MI-chatbot – írja a TechCrunch.

A bot a tartalmak felfedezésében és egyéb keresési folyamatban is segíthet olyan "privát üzenetváltás" formájában, ahol az egyik chatelő fél a felhasználó, a másik az MI.

A nyitóképernyőn javasolt kérdéseket is felsorakoztat a chatbot.

Bár a funkciót még tesztelik, a korai beszámolók szerint elsősorban instás tartalmak, különösen Reels-videók keresésére koncentrálhat a fejlesztés.

A szakértők szerint a chatbot amellett, hogy javíthat az Instagram gyakran kritizált keresőjén, azt is illusztrálhatja, hogyan formálja át az online platformokat a mesterséges intelligencia.

Ne hagyd ki!