Ismerős az az Egyesült Államokban terjedő mém, hogy a Mekiben mindig akkor romlik el a fagyigép, amikor te pont ott vagy? Úgy tűnik, nem csak egy mémről van szó…A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

A Wall Street Journal tájékoztatása szerint a régi, főleg amerikai poén, miszerint a meki fagyigépei mindig akkor hibásodnak meg, amikor pont nyalakodni támad kedved, valójában nem is olyan vicces. Kiderült ugyanis, hogy a franchise tulajdonosai rengeteget panaszkodnak az említett masinákra, mondván, hogy túl bonyolult a használatuk és a karbantartásuk, a tisztításuk pedig akár négy órát is igénybe vehet. Nem túl előnyös egy gyorsétteremláncnál, ugye?

Idézve a Journal cikkét:

A gépeket éjszakánként takarítják egy automatizált hőtisztító ciklussal, ami akár négy órát is igénybe vehet, hogy elpusztítsa az összes baktériumot. A takarítási ciklus hibára futhat, aminek következtében a gép használhatatlanná válik egészen addig, amíg egy szerelő meg nem javítja.

Tisztában vannak vele

A McDonald's állítása szerint egy külön csapat foglalkozik a franchise-tulajdonosok fagylaltgépeket érintő problémájával, de ettől függetlenül a javítási kihívások továbbra is nehézségeket okoznak. Már olyan komoly a helyzet, hogy a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) is vizsgálódik az ügyben. Arra szeretnének fényt deríteni, hogy a gyártók vajon szándékosan akadályozzák-e a gépek javítási folyamatait?

A Wall Street Journal kifejtette, hogy egyelőre csak előzetes vizsgálatról van szó, és semmi nem utal arra, hogy az FTC bármilyen jogsértést talált volna. Így sajnálatos módon az amerikai polgároknak további fagyi kimaradásokra kell számítaniuk. A dolog jó oldalát nézve, legalább tovább gyárthatják a mémeket.

The Conversation

Friss

Photo by Josh Appel on Unsplash

Jövőre havi 500 ezerre nőhet az átlagkereset Magyarországon

Jövőre sok egyszeri tétel fogja növelni a háztartások nettó jövedelmét.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Obi Onyeador on Unsplash

Annyira sok és drága használtautót veszünk, hogy megdőlhet a 2019-es rekord

Pedig a hirdetési árak majdnem 1 millió forinttal emelkedtek egy év alatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Gyermelyi Zrt.

„Az a jó bank, amelyik úgy kezel, mintha saját magának adna tanácsot” (x)

Idén 50 éves a Gyermelyi Zrt., Magyarország piacvezető tésztagyártója, legnagyobb tojástermelője és malomipari szereplője, amely épp 20 éve áll pénzügyi kapcsolatban az MKB Bank Nyrt.-vel. A Gyermelyi életének majdnem felét, a rendszerváltás utáni korszak kétharmadát ez az együttműködés határozta meg. Ahogy Sárossy Attila, a Gyermelyi igazgatója fogalmaz: az MKB Bankkal való együttműködésük a legjobb stabil banki kapcsolat kategóriáját jelképezi, amit a 20 év töretlen és kölcsönös bizalma tökéletesen bizonyít.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!