A kormányfő a közrádiónak nyilatkozott a járványügyi védekezés szabályainak módosításáról.


A járványügyi szakemberek kitartanak amellett, hogy amíg ilyen magasan van a fertőzésszám, addig nem lehet teljes nyitás, de az európai oltási adatok alapján nekünk szabad nyarunk lesz. Lehet, hogy lesznek olyan rendezvények, amelyeket a nyáron is csak oltási igazolvánnyal lehet látogatni, de a kormányfő szerint addigra a jelenlegi korlátozások java már nem lesz érvényben. Az iskolák április 19-én nyithatnak – ehhez április 10-ig be kell oltani még 82 ezer pedagógust.

Mi lesz a boltokban?

Orvbán Viktor a boltok nyitvatartásával kapcsolatban annyit mondott:

Átállunk a négyzetméter alapú korlátozásra, azaz, egyszerre egy boltban 10 négyzetméterenként lehet 1 ember. Biztosan sorok lesznek a boltok előtt, ezért tárgyalnak róla, hogy 22 óráig, esetleg 23 óráig kitolják a kijárási korlátozás kezdetét. Ha kitoljuk 21 óráig a boltok nyitvatartását, akkor 22 óráig lehetne kint lenni

- mondta a kormányfő, hozzátéve, hogy a részletekről még tárgyal az operatív törzs, délután, legkésőbb holnap reggel készülnek el az új szabályok. A fodrászokért küzdelem van, a járványügyi szakemberek keményen ellenállnak, az ügyben még zajlanak a tárgyalások.


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

A Mol nem hagyja annyiban a Hernádi Zsoltot elmarasztaló horvát ítéletet

A Mol-csoport csalódottságának adott hangot az ítélet kapcsán. Álláspontjuk szerint a legfelsőbb bíróság annak ellenére hagyta helyben a Zágráb megyei bíróság elsőfokú elmarasztaló ítéletét, hogy korábban mind a magyar hatóságok, mind pedig a horvát kormány által kezdeményezett nemzetközi választottbírósági eljárás azt állapította meg, hogy sem a Mol, sem annak tisztségviselői nem követtek el bűncselekményt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Szálka a vásárlók szemében a faáruk drágulása, lépett a versenyhivatal

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) gyorsított ágazati vizsgálatot indított a fa építőanyagok hazai piacán is, hogy megfelelően feltárhassa a drasztikus építőipari drágulás mögött húzódó piaci folyamatokat. A vizsgálat a Nébih ellenőrzéseivel összehangolt helyszíni kutatásokkal indult, a GVH vizsgálói több piaci szereplőnél is megjelentek.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Horvátországban jogerőre emelkedett a Mol-vezér börtönbüntetése

A horvát legfelsőbb bíróság megerősítette a Zágráb megyei bíróság elsőfokú elmarasztaló ítéletét Ivo Sanader volt horvát kormányfő és Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója egyesített perében - közölte a Jutarnji List című horvát napilap. A nemzetközi választottbíróság szerint viszont Horvátország nem tudta bizonyítani, hogy a Mol (vagy Hernádi Zsolt) megvesztegette volna Sanadert.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!