A kormányfő a közrádiónak nyilatkozott a járványügyi védekezés szabályainak módosításáról.


A járványügyi szakemberek kitartanak amellett, hogy amíg ilyen magasan van a fertőzésszám, addig nem lehet teljes nyitás, de az európai oltási adatok alapján nekünk szabad nyarunk lesz. Lehet, hogy lesznek olyan rendezvények, amelyeket a nyáron is csak oltási igazolvánnyal lehet látogatni, de a kormányfő szerint addigra a jelenlegi korlátozások java már nem lesz érvényben. Az iskolák április 19-én nyithatnak – ehhez április 10-ig be kell oltani még 82 ezer pedagógust.

Mi lesz a boltokban?

Orvbán Viktor a boltok nyitvatartásával kapcsolatban annyit mondott:

Átállunk a négyzetméter alapú korlátozásra, azaz, egyszerre egy boltban 10 négyzetméterenként lehet 1 ember. Biztosan sorok lesznek a boltok előtt, ezért tárgyalnak róla, hogy 22 óráig, esetleg 23 óráig kitolják a kijárási korlátozás kezdetét. Ha kitoljuk 21 óráig a boltok nyitvatartását, akkor 22 óráig lehetne kint lenni

- mondta a kormányfő, hozzátéve, hogy a részletekről még tárgyal az operatív törzs, délután, legkésőbb holnap reggel készülnek el az új szabályok. A fodrászokért küzdelem van, a járványügyi szakemberek keményen ellenállnak, az ügyben még zajlanak a tárgyalások.


The Conversation

Friss

Fotó:123RF

Itt a videó a világ legdrágább, 60 ezer forintos sült krumplijáról

Kétszáz dollárért, vagyis több mint 60 ezer forintért kínálja a világ legdrágább sült krumpliját egy New-York-i étterem. Ez a csúcs, a Guinness -rekordok szerkesztősége hitelesítette.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A győzelemig birkózik az MNB az inflációval

A Magyar Nemzeti Bank ma sem hagyott kétséget afelől, hogy mindaddig kitart a nemrégiben megkezdett monetáris szigorítás mellett, amíg le nem töri az elmúlt hónapokban éves összevetésben 5 százalék feletti inflációt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ha vettél ezekből a hústermékekből, ne egyél belőlük, visszakapod az árát

Három hústerméket hívott vissza a METRO Kereskedelmi Kft. elővigyázatosságból, etilén-oxid jelenléte miatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!