Ha marad a kormány, meghosszabítja és megerősíti a családtámogatási kedvezményeket
Fotó: Shutterstock

A kormányfő megőrizné és bővítené a családtámogatási rendszert

Falusi csokból építkező háromgyerekes családot látogatott meg a miniszterelnök Kónyban, ahol a tűzoltóként dolgozó családfő beszámolója után megállapította, hogy a családtámogatási rendszer bevált. Orbán Viktor a közösségi oldalára feltöltött videóban egy ígéret is tett, igaz, konkrétumokat nem említett.


Orbán Viktor Kónyban

Majd április után – persze csak akkor, hogyha mi nyerünk – ezeket mind meg is fogjuk hosszabbítani, sőt kiegészítjük és fel is erősítjük őket

–fogalmazott a miniszterelnök a családtámogatási rendszer elemeinek sorsáról, részleteket azonban nem közölt.

Mielőtt megmutatjuk a videót, nézzük meg, hogyan állnak a rendszer elemei, mik a jelenleg ismert határidők.

A részletek

Amennyiben az érvényben lévő kormányrendeletek nem változnak év közben, úgy 2022. június 30-áig lesz igényelhető a Falusi csok és a Babaváró Hitel, az Otthonfelújítási támogatás igénylésének határideje pedig december 31-én jár le. Szintén idén év végéig igényelhető a csok-hoz kapcsolódó lakásépítési áfa visszatérítési támogatás is.

Az újépítésű lakások vásárlásánál érvényben lévő, kedvezményes, 5 százalékos áfa pedig akkor alkalmazható, ha az építési engedélyt 2022. december 31-ig megszerezték vagy az egyszerű bejelentést megtették és az értékesítés 2026. december 31-ig megtörténik.

A videó


Ne hagyd ki!