Az IKEA egyik üzlete sárga, kék és piros zászlókkal a területen, az épület kék színű, amelyen az IKEA sárga felirata látható
Fotó: Shutterstock

Az IKEA az ingatlanpiacon: bútorozott lakások havi 300 Ft-ért

Az IKEA Japánban elindított egy különleges ingatlanprojektet, amelyben az emberek havonta átszámítva alig néhány száz forintért bérelhetnek lakást-írja a Sora News.Csábító ajánlat?

A svéd bútorvállalat a japán Sindzsuku városban hivatalosan is elindította az „Apró házak" névre keresztelt projektjét. Az érdeklődők 10 négyzetméteres miniházakat bérelhetnek ki havi 99 jenes, azaz nagyjából 280 forintos áron. A jelképes bérleti díjon felül a rezsit is a bérlőnek kell állnia. A lakások teljesen bútorozottak. Egészen megdöbbentő módon kizárólag stílusos IKEA termékekkel tették otthonosabbá a miniházakat.

A japán IKEA tájékoztatása szerint a projekt célja az, hogy bebizonyítsa, még egy miniatűr lakást is kényelmes és boldog lakóhellyé lehet varázsolni.

Mielőtt azonban bárki elkezdené tervezni a nyugdíjas éveit, és japán repjegyárakat nézegetne, fontos megjegyezni, hogy a kedvező ajánlatot csak 2023. január 15-ig lehet igénybe venni.

Az albérlet iránt érdeklődők az IKEA honlapján jelentkezhetnek a programba. A részvétel feltétele az IKEA Family tagság. Érdemes sietni, ugyanis a regisztráció december harmadikán zárul.

Hogy néz ki?

A svéd óriás már egy alaprajzot is közzétett a Twitteren. Az apró házak nagyjából úgy néznek ki, mint egy 10 négyzetméteres galériás minigarzon. Az alaprajz szerint a loft-stílusú lakás alsó szintjén található egy főzőfülke, egy fürdőszoba és egy mosógép. Egy létrán lehet felmenni a felső szintre, ahol az alvóhelyiség, vagy a nappali található. Attól függ, ki mire akarja használni.

Japánban egyáltalán nem ritka, hogy apró zugokban éljenek az emberek, viszont az IKEA akciója még az ottani lakosokat is meglepte. Egyes kommentelők nyúlüreghez hasonlították a lakásokat, míg mások szerint maximum raktárnak lennének jók, de a mindennapi életre egyszerűen alkalmatlanok. Megint mások pozitívabban álltak a dologhoz, volt, aki szerint a jövőben ilyen házakban fognak lakni az emberek. Ezt majd az idő eldönti.

Itt az alaprajz:

Ne hagyd ki!