Három tipp a fenntarthatóbb iroda megteremtéséhez!

Három tipp a fenntarthatóbb iroda megteremtéséhez!

Már nem csak a háztartásokban, de munka világában is egyre fontosabb a környezetvédelem. Hogyan tehető környezetbaráttá az iroda? Jöjjön három tipp, amivel a te irodád is fenntarthatóbbá válhat.


1. Energiahatékonyság az irodában

Az energiatakarékosság kiemelten fontos tényező, ha fenntartható irodát szeretnénk. Ráadásul ez nem csak a környezetnek, de a pénztárcánknak is jó. A következő lépések segíthetnek csökkenteni az energiafelhasználást!

  • Használjunk energiatakarékos LED lámpákat az irodában, és helyezzünk el mozgásérzékelőket a kevésbé forgalmas helyiségekben.
  • Állítsuk be a számítógépeket és más elektromos berendezéseket energiahatékony üzemmódra, ha pedig nem használjuk, mindig kapcsoljuk ki őket.
  • Szerezzünk be napelemeket vagy más megújuló energiaforrásokat az iroda energiafogyasztásának lefedésére.
  • Válasszunk olyan hatékony fűtési rendszert, mint az infra fűtőpanel! Az infrapanel ugyanis nem csupán az energiatakarékos fűtést szolgálja, de kellemesebb és esztétikusabb irodakörnyezet is biztosít.

2. Hulladékkezelés és újrahasznosítás

Egy irodában rengeteg szemét keletkezik, ezért is elengedhetetlen, hogy ezt optimalizáljuk. Íme, néhány tipp!

  • Helyezzünk ki külön hulladékgyűjtőket a szelektív szemétgyűjtéshez az irodában.
  • Csökkentsük a papírfogyasztást azáltal, hogy csak akkor nyomtatunk ki valamit, ha feltétlenül szükséges.
  • Támogassuk az újrahasznosítást, például a használt tintapatronok és tonerek visszaküldésével, vagy újrahasznosított irodaszerek használatával.

3. Fenntartható irodabútorok és berendezés

A bútorok és a berendezés is szerepet játszanak a fenntartható iroda kialakításában. Itt van néhány ötlet az ökobarát irodai környezet megteremtéséhez!

  • Válasszunk olyan irodabútorokat, amelyek fenntartható forrásból származó anyagokból készültek, legyen az újrahasznosított vagy megújuló anyag.
  • Alakítsuk ki úgy az elrendezést az irodában, hogy minél tovább tudják a munkavállalók élvezni a természetes fényt.
  • Szerezzünk be növényeket az irodába, amelyek nemcsak hangulatosak, hanem javítják a beltéri levegő minőségét is.

A fenntartható irodai nem csak a környezetünk szempontjából fontos, de hosszú távon a dolgozók jóllétét és egészségét is szolgálja. Épp ezért érdemes még ma megtenni az első lépéseket a környezetbarát iroda felé, amely nem csupán a munkavállalók teljesítményét, de a cég marketingértékét is javíthatja! (x)


Ne hagyd ki!