Inchlonaig-sziget
Fotó: Shutterstock

Eladó ez a skót sziget, olcsóbb, mint egy puccos budai villa

Egy Loch Lomondban található magánsziget most bárki által megvásárolható 1,2 millió dollárért, azaz körülbelül 412 millió forintért.


A 800 ezer négyzetméteren elterülő Inchlonaig-sziget ősi erdővel borított – számol be róla a Robb Report. A mintegy 800 tiszafát a 14. században ültették Robert the Bruce skót király uralkodás idején kérésére, a kitermelt faanyagot a királyi íjászok hosszú íjak készítéséhez használták a bannockburn-i csata előtt.

A dél-skóciai Loch Lomond tó a Trossachs Nemzeti Park része. Inchlonaig a tó északi végén található, és a déli Felföld dombjai és völgyei veszik körül. Sir John Colquhoun of Luss az 1700-as években egy szarvasparkot is létrehozott a szigeten, így a vadon élő állatok mellett számos dámszarvas és fehér szarvas is kóborol a zord terepen.

A szigetnek természetesen nem a történelem az egyetlen vonzereje. A félreeső területen egy kétágyas, egyfürdős házikó, valamint három kőből épült bothy-épület található. Bár ez utóbbiak menedékháznak vannak nyilvánítva, l könnyen megszerezhetőek rájuk a tervezési, építési engedélyek.

Inchlonaig másik fénypontja a móló, ahol kiköthetjük a csónakokat, és felszerelkezhetünk a vízi sportokhoz.

A mólóról remek kilátás nyílik a festői Lussra és homokkő házaira, amelyek a 18. és 19. századból származnak.

Loch Lomond, a szigetek és az onnan nyíló kilátás nemcsak Skóciában, hanem nemzetközileg is ikonikus. Most pedig lehetőségünk van birtokolni egyet, ami igazán különleges

– mondta Cameron Ewer, a Savills ügynöke. Ha tied a sziget, semmi sem akadályoz meg abban, hogy a skót királyhoz hasonlóan saját erdőt ültess rajta.

Arról, hogy Balin mennyiért vehetünk saját szigetet, itt írtunk.

Ne hagyd ki!