Lebilincselő történet a pécsi bankárról

A sikkasztást az OTP Bank belső vizsgálata szűrte ki, a feljelentést is a hitelintézet tette meg az ügyben.


A bankár arra használta kapcsolatait, hogy rajtuk keresztül pénzt vigyen el az OTP-től. Fiktív számlákat állítottak ki a bank részére, a pénzeket pedig elsikkasztotta. Sok esetben volt valós szolgáltatás mögötte, mint szállodai és éttermi számlák, de többször előfordult, hogy a vállalkozók juttattak vissza pénzeket

- ezt mondta Kutas Tamás, a Baranya Megyei Főügyészség szóvivője a Borsnak.

Kiskirályság, nagy bukás

Az ügyészség által F.Balázsként emlegetett pécsi bankár az OTP dél-dunántúli régióvezetőjeként dolgozott, a bank pénzén igazán fényesen élt, és a vádhatóság szerint már-már feudális viszonyokat épített ki beosztottjai között. Az utóbbiakat például rávette arra, hogy a munkába járáshoz igényeljenek autójukra útiköltséget, amit minden hónapban le kellett adniuk neki.

De arra is volt példa, hogy a bank beruházásait végző építési cégek neki juttattak vissza pénzeket túlárazott projektekből, majd szintén a bank pénzéből ezekkel a cégekkel újíttatta fel a nyaralóját.

Az OTP Bank megerősítette a Bors értesüléseit a Telexnek, azzal az egy mondattal kiegészítve, hogy belső vizsgálat szűrte ki az esetet és maga az OTP tette a büntetőfeljelentést.

Élni tudni kell

A Bors szerint a pécsi bankár tudott mulatni, a 40. születésnapján a bank pénzén szervezett magának 70 fős megabulit az egyik felkapott villányi borászatban több millió forintért. A munkahelyére nem túl gyakran járt be, ideje nagy részét a balatoni nyaralójában töltötte, ahová a sofőrje Pécsről hordta neki az újságot. A családi nagybevásárlásokat is a sofőr intézte, a bank pénzéből.

A következmények

A pécsi ügyészség 19 ember, köztük bankárok, étterem-tulajdonosok és építési cégek vezetői ellen emelt vádat az ügyben, írja a lap, hozzátéve, hogy az ügyészség vádalkut kínál: beismerés esetén öt- éves letöltendő börtönt ajánl fel. A 260 millió forintból 60 millió forint térült meg, a bankárnál részvényeket, készpénzt és aranytömböket foglaltak le. (Képünk illusztráció)


Ne hagyd ki!