Csalás, autókereskedő, vádemelés
Fotó: Shutterstock

Vádemelés az arcátlanság somogyi bajnoka ellen

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki jogellenesen adta ki magát a többségi tulajdonába tartozó, autókereskedelemmel foglalkozó vállalkozás ügyvezetőjének, és a hatóság szerint több bűncselekményt is elkövetett - közölte a Somogy Vármegyei Főügyészség.


A tájékoztatás szerint a harmincas éveiben járó kaposvári férfi tisztában volt azzal, hogy mivel korábban végrehajtandó börtönbüntetésre ítélték, nem láthatja el az érdekeltségébe tartozó cég képviseletét, erre az ügyvédje is figyelmeztette. A vádlott ennek ellenére húsz esetben kötött olyan, hamis gépjármű adásvételi szerződést, amelyben a cég álképviselőjeként eladói vagy vevői pozícióban járt el. Az ügyészség kiemelte, a kft. jóhiszeműen eljáró ügyfelei a hamis szerződéseket rendszerint benyújtották az okmányirodába, így számos esetben valótlan adat került a közhiteles gépjármű-nyilvántartásba.

A férfi a közokirat-hamisítás mellett több vagyon elleni bűncselekményt is elkövetett: 2021 októberében vállalta, hogy csereszerződés alapján a sértett gépkocsija helyett egy másik autót fog leszállítani neki, ennek teljesítése azonban nem állt szándékában, míg egy másik sértettet többször is átvert azzal, hogy előszőr kölcsönkért tőle, majd arra vállalkozott, értékesíti az autóját - írta az ügyészség, hozzátéve: a vádlott sem a kölcsönt nem fizette vissza, sem az értékesítésre átvett gépkocsival nem számolt el.

A vád szerint a férfi egy éttermet is megkárosított azzal, hogy nem egyenlítette ki az általa megrendelt 60 személyes családi rendezvény több mint 900 ezer forintos számláját.

Az ügyészség a bíróságra benyújtott vádiratában nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt végrehajtandó fegyházbüntetést és vagyonelkobzást indítványozott a jelenleg más ügyben jogerős szabadságvesztését töltő férfival szemben, illetve kérte, hogy a vádlottat kötelezzék a sértetteknek okozott kár megtérítésére.


Ne hagyd ki!