Elítélték a szombathelyi dohánybolti rablót
Fotó: Shutterstock

Pár napja rabolt ki egy dohányboltot, már el is ítélték

Börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a 47 éves férfit, aki július elején kirabolt egy szombathelyi dohányboltot.


A Szombathelyi Járásbíróság rablás bűntette miatt egy év hat hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésbüntetésre és kettő év közügyektől eltiltásra ítélte a férfit. Az ítélet jogerős.

A bíróság weboldalán közzétett tájékoztatás szerint a vádlott 2023. júliusában délután 16 óra körüli időpontban – azzal a szándékkal, hogy onnan jogtalanul készpénzt tulajdonítson el – bement egy Szombathelyen található Nemzeti Dohányboltba úgy, hogy pulóverének kapucniját a fejére húzta, arca elé pedig egy fekete színű maszkot helyezett, így arcát teljesen elfedte. Az üzlet vendégterébe lépve közölte az ott egyedül tartózkodó eladóval, hogy „A bevételt!”.

Az eladó a vádlottnál jelentősen gyengébb fizikummal rendelkezett, így a vádlott fenyegető megjelenéséből és fellépéséből felismerte a szándékát, egyúttal meg is rémült tőle, és tartva attól, hogy vele szemben a erőszakosan lép fel az üzletben található készpénz megszerzése érdekében, egyből hátra lépett a pultból, ellenállást tanúsítani pedig – érezve annak kilátástalanságát – nem mert. A vádlott – miközben a kiszolgáltatott helyzetben lévő eladó előle folyamatosan hátrált, majd a sarokba húzódott – a pénztárgéphez ment, melyet kinyitott, és abból 100.000 forint készpénzt vett ki, majd távozott az üzletből. Az okozott 100.000 forint kár nem térült meg, ezért a bíróság a vádlottat kötelezte ennek megfizetésére.

A rendőrség tájékoztatása szerint a szombati rablást követően a rendőrök a szemle során rögzített nyomok, valamint a kamerafelvételek elemzése alapján, részben személyismeretüknek köszönhetően azonosították az elkövetőt, akit elfogtak és előállítottak. Az azóta elítélt férfi már nekik is beismerte a bűncselekmény elkövetését.


Ne hagyd ki!