Nagy fogás a NAV-tól
Fotó: Shutterstock

Milliárdos NAV-fogás a józsefvárosi piacon

Az elmúlt napokban többször tartott razziát a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a józsefvárosi Golgota úti piacon, ahol több tízezer hamis terméket és nyomókliséket foglaltak le a pénzügyőrök.


A NAV téjékoztatása szerint a Ganz-telepen egy áruval tömött, nyitott raktárra figyeltek fel a pénzügyőrök, ahol nem tartózkodott senki. A helyiség átvizsgálása előtt értesítették a raktár tulajdonosát, akinek a bérlőjéről nem volt tudomása. A pavilonból 34 515 hamis sapka, ruha, napszemüveg, póló és számos vasalható márkajelzés került elő.

A pénzügyőrök néhány nappal később egy másik pavilont vizsgáltak át, abban különféle feliratú papucsokat, sapkákat, öveket, táskákat és nyomókliséket találtak. 1147 hamis terméket, vasalható feliratokat és márkajelzések nyomatát utánzó kliséket foglaltak le.

Az ellenőrzés során több tízezer hamis terméket vontak ki a forgalomból, amelyekkel a jogsértők csaknem egymilliárd forint kárt okoztak a jogtulajdonosoknak. A pénzügyőrök iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt indítottak eljárást.(Nyitóképünk illusztráció)


Ne hagyd ki!