Az olasz húsmilliárdos megégette magát Magyarországon
Fotó: Shutterstock

Vágás olasz módra, elhagyta Magyarországot a megvádolt húsmilliárdos

A több milliárdos költségvetési csalással vádolt Piero Pini, a kiskunfélegyházi Hungary-Meat Kft. tulajdonosa és fia, Marcello elhagyta Magyarországot, első útjuk állítólag Spanyolországba vezetett. Ez fordulat a 2019 márciusa óta húzódó ügyben.


Két és fél év után

2019 márciusa óta az olasz-magyar milliárdos Pini nem hagyhatta el tetszése szerint Bács-Kiskun megyét, így nem látogathatott haza Olaszországba, és a 70 millió euróból felhúzott spanyolországi óriásvágóhídjának működését sem követhette személyesen, írja a 24.hu.

A Kecskeméti Törvényszék sajtóosztálya megerősítette lapnak, hogy október 12-i végzéssel szüntették meg a kényszerintézkedéseket.

A vádlottak lemondtak a tárgyaláson való jelenlét jogáról, ennél fogva a későbbiek során fő szabályként megjelenni nem kötelesek, emellett olaszországi elérhetőségüket is bejelentették. A törvényszék tájlkoztatása szerint a vádlottak a bűnügyi felügyelet szabályait mindvégig betartották, személyi körülményeik rendezettek. A bíróság – indokolt kérelemre – több alkalommal engedélyezte számukra a kijelölt terület elhagyását, ez után a magatartási szabályoknak szintén maradéktalanul eleget tettek.

Így áll az ügy

Jelenleg az előkészítő ülések zajlanak abban az ügyben, amelyben az olasz üzletembert és fiát bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás, valamint pénzmosás bűntettével vádolja a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség. Az ügyben a vádlottak száma 110. Az idén februárban tartott előtárgyaláson az ügyész Piero Pininek, valamint fiának, Marcellónak 3 év 6 hónap fegyházbüntetés kért. A vádlottak nem fogadták el az ügyészség indítványát, és tagadták, hogy bűncselekményt követtek volna el.

Pini a teljes kárösszeget, 6,1 milliárd forintot visszafizetett a magyar államnak, ezzel azonban nem szabadult meg a pertől, bár a büntetésének enyhítésére számíthat. A magyar focitól viszont megszabadult, csak rövid ideig volt a Kispest Honvéd tulajdonosa.


Ne hagyd ki!