A 2017-es Jeep Wrangler, amivel Weinstein balesetet szenvedett

A 2017-es Jeep Wrangler, amivel Weinstein balesetet szenvedett

Fotó: Shutterstock

A börtönből pereli a híres autógyártót Harvey Weinstein

A börtönbüntetését töltő Harvey Weinstein beperelte az amerikai Fiat Chrysler autógyártót, mert korábban balesetet szenvedett egy Jeep Wranglerrel.

A volt hollywoodi producer még 2019-ben sérült meg, amikor a járművel megpróbált kikerülni egy őzet. Weinstein ötmillió dolláros kártérítésre tart igényt.

Hibás volt a fék

A szexuális zaklatás miatt elítélt Weinstein azt állítja: a 2019 augusztusában a New York állambeli Bedfordnál történt balesetben „katasztrofális sérüléseket” szenvedett. A súlyos gerinc- és hátsérülések jelentős mértékű és folytatólagos fájdalmat okoztak neki – derül ki a periratból, amelyet egy manhattani bíróságon nyújtottak be.

Weinstein be volt kötve, viszont azt állítja, hogy a 2017-es Wrangler féke nem működött megfelelően, ezért pördült meg az autó, amikor megközelítette az őzet.

A volt producer szerint a Fiat Chrysler biztosította számára a „szükségesnél veszélyesebb” járművet azért cserébe, hogy egyik termékük szerepeljen egy produkciójában. A Stellantis, amely mára a Fiat Chrysler tulajdonosa, közleményben reagált: készek megvédeni terméküket a vádakkal szemben.

Folyamatos fájdalom

Weinstein ügyvédje, Gary Kavulich cáfolta azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint a producer sértetlenül került volna ki a három éve történt balesetből. Azt állítja, hogy Weinstein már akkor közölte a hatóságokkal, hogy megsérült.

Folyamatos fájdalmai vannak, ez felőrli az erejét – közölte Kavulich. Hozzátette, hogy hónapok óta próbálnak megegyezni a Stellantissal, sikertelenül.

A hetven éves Weinstein 23 éves börtönbüntetését tölti, miután 2020-ban egy manhattani bíróság elítélte szexuális zaklatás és nemi erőszak vádjával. A fellebbviteli bíróság az ítéletet nemrég megerősítette.

Története máig a MeToo-mozgalom legjelentősebb, bírósági ítélettel végződött ügye.

Weinstein hátát 2019-ben megműtötték, és a tárgyalások alatt járóbottal közlekedett.

Los Angelesben hamarosan újra bíróság elé kell állnia 2004 és 2013 között elkövetett szexuális jellegű bűncselekmények vádja miatt, amelyeket tagad.


Ne hagyd ki!