Magyar rendőröket próbált megvesztegetni a román férfi
Fotó: Shutterstock

Magyar rendőröket próbált megvesztegetni a román férfi

Hivatali vesztegetés bűntette miatt a Kaposvári Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte annak román férfinak a letartóztatását, aki egy zalai étteremben a vele szemben eljáró rendőrőknek egymillió forintot ajánlott a szabadon engedéséért - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség.


A tájékoztatás szerint megalapozott a gyanú, hogy a harmincas éveiben járó külföldi féri május 28-án ittas állapotban "garázda magatartást tanúsított" az étteremben, majd az intézkedő rendőröknek egymillió forintot ajánlott azért, hogy hivatali kötelességüket megszegve engedjék őt szabadon. A nyomozó ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki a büntetett előéletű férfit, aki nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését.

A gyanúsítottat februárban minősített csalás bűntette miatt két év, végrehajtásában három év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, így a mostani bűncselekményt - valamint a Keszthelyi Rendőrkapitányság által vizsgált garázdaságot - próbaidőben követte el.

Mivel a férfit a korábbi felfüggesztett szabadságvesztés büntetés sem tartotta vissza az újabb bűncselekmények elkövetésétől, továbbá Magyarországon bejelentett lakcímmel, tartózkodási hellyel nem rendelkezik, megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén kivonná magát az eljárás alól. A végzés ellen a gyanúsított és a védő fellebbezést jelentett be.


Ne hagyd ki!