Vádat emeltek az emberrabló autókereskedő ellen
Fotó: Shutterstock

Vádat emeltek az emberrabló autókereskedő és társai ellen

A vád szerint tavaly nyáron elraboltak és súlyosan bántalmaztak egy férfit, akinek szabadon bocsátásáért húszmillió forintot követeltek. Az ügynek 7 vádlottja van.


Elszámolási vitából leszámolás

A vádirat szerint az emberrablás kitervelőjének - egy 48 éves, autókereskedéssel foglalkozó férfinak - egy korábbi, közös üzleti ügyben elszámolási vitája volt a sértettell, aki tartozott neki. Másfelől, a sértett ebben az időben egy autókölcsönző cégtől bérelt nagy értékű gépkocsikat. A cég tulajdonosai úgy sejtették, hogy a sértettnek köze lehetett az egyik bérelt autó eltulajdonításához, ezért 2020 júniusában úgy döntöttek, hogy valamennyi autót visszakérik. A sértett egy autót visszaadott, másik két gépjármű esetében azonban haladékot kért.

A fentiekről tudomást szerzett a 48 éves vádlott, aki a felajánlotta segítségét a sértettnél maradt gépjárművek visszaszerzésében, cserébe azonban azt kérte, hogy a gépkocsik visszavételekor személyesen is találkozhasson a sértettel, aki tartozik neki

-írta közleményében a Fővárosi Főügyészség

A rablás

2020. július 6-án délelőtt megjelent a sértett zuglói lakásánál a kölcsönző cég alkalmazottja, valamint a 48 éves férfi, és annak négy bűntársa. A garázsban rátámadtak a sértettre, bántalmazták, majd erőszakkal betuszkolták az autójukba, és elhajtottak a helyszínről. A sértettet egy XVII. kerületi telephelyen lévő autószerelő műhelybe vitték (amit a 48 éves férfi bérelt), majd közölték vele, hogy szabadon bocsátását 20 millió forint megfizetésétől teszik függővé.

A nap folyamán a vádlottak - akikhez a délután folyamán csatlakozott hatodik társuk is - a sértettet bántalmazták, sanyargatták, az életének kioltásával, valamint családja bántalmazásával fenyegették. Annak érdekében, hogy ne tudjon elmenekülni, egy farúddal eltörték a sípcsontját is.

A sértettnek a bántalmazás miatt másnapra már egyre súlyosbodó tünetei lettek. A fenyegetések és a bántalmazás ellenére sem tudta kifizetni a követelt összeget, de megígérte, hogy nem tesz feljelentést, és sérülései okaként egy motorbalesetet nevez meg. Ilyen feltételekkel, a vádlottak a férfit a Csömöri úti felüljáróhoz vitték és ott kitették.

A sértett hazament, majd onnan életveszélyes sérülésekkel kórházba került, ahol szakszerű orvosi ellátásban részesült. A 48 éves férfi egy vádlott társával ezután még a kórházban is megjelent, ahol ismételt megfenyegették a családja bántalmazásával.

A Fővárosi Főügyészség az ügyben emberrablás, különösen súlyos hátrányt okozva elkövetett emberrablás, valamint életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra. A főügyészség a vádlottakkal szemben végrehajtandó fegyház-, illetve börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

Videó az elfogásról


Ne hagyd ki!