A Microsoft 1500 dolláros bónuszokkal lepi meg a dolgozóit a koronavírus-járvány alatt tanúsított példamutató teljesítményük elismeréseként.


A Microsoft döntése érthető. Sok technológiai vállalat attól tart, hogy az irodák úrjanyitásával dolgozói átpártolnak más munkaadókhoz. Éppen ezért legtöbbjük minden lehetőséged megragad, hogy kimutassa nagyrabecsülését a munkavállalóinak. Egyes vállalatok étkezési utalványokat osztogatnak, mások vásárlói kedvezményekkel jutalmazzák a munkavállalóikat, vagy ajándékcsomagokkal bombázzák őket. A Microsoft emberi erőforrásokért felelős vezetője, Kathleen Hogan bejelentette, nálik csaknem minden dolgozó egyszeri, 1500 dolláros bónuszban részesül.

Majdnem mindenki örülhet

A Microsoft a nagyjából 450 ezer forint értékű jutalom mellé öt nap extra szabadságot is felajánlott a munkavállalóknak, bár utóbbit már korábban bejelentette. A vállalatnak ez az akció összesen 200 millió dollárjába fog kerülni. Gyors számolás, és ki is derül, hogy valamivel több mint 133 ezer dolgozó várhatja az utalást, amely augusztus végéig meg is fog történni. A Microsoftnál világszerte jelenleg nagyjából 163 ezer ember dolgozik. Annyit már lehet tudni, hogy a GitHub, a LinkedIn és a Zenimax leányvállaltok dolgozói biztosan kimaradnak a buliból. Ahogyan azt is, hogy a vezetőknek sem jár az említett bónusz.

A vállalat ezzel a gesztussal szeretné meghálálni a dolgozóinak a helytállásukat. A Microsoft piaci értéke nemrég átlépte a 2 billió dolláros (2 ezer milliárd dollár) álomhatárt, így bátran kijelenthetjük, a dolgozók valóban megérdemlik a jutalmat. Illetve mondjuk úgy, hogy ez a 200 millió dolláros kiadás nem fogja földhöz vágni a vállalatot. A Microsoft az idei első negyedéve végén több mint 125 milliárd dollárnyi készpénzzel, pénzeszköz-egyenértékesekkel és rövid távú befektetésekkel rendelkezett.

Nemrégiben egyébként a Glassdoor a Microsoft vezérigazgatóját, Satya Nadellát a dolgozói értékelések alapján a világ hatodik legkedveltebb vezérigazgatójának kiáltotta ki. A mostani gesztus valószínűleg tovább fogja növelni a népszerűségét. A Glassdoor módszertanáról és a vezérigazgatók helyzetéről IDE KATTINTVA olvashattok részletesebben.

The Conversation

Friss

Oroszország ismét nekiment a Google-nek, felkészül a Twitter és a Facebook

Az orosz tömegtájékoztatási és távközlési hatóság, a Roszkomnadzor hárommillió rubelre, azaz nagyjából 12,3 millió forintra büntette a Google-t személyes adatkezelésre vonatkozó jogszabályok megsértése miatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:123RF

Kétszeres díjért kergetik a labdát az induló hazai focibajnokságban

Az első osztályú labdarúgó-bajnokságban a helyezésekért járó díjazás nem változott, az aranyérmes csapat kétszázmilliót kap. Az összdíjazás azonban 6,6-ról 12 milliárdra nő. Az NB II.-ben is 4,8 milliárd forintra emelkedik a pénzdíj.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
©buenoalvaro/123RF.COM

Egy betűvel hosszabb, egy forinttal sem drágább az új rendszám

Nem kell többet fizetni a jelenlegi díjaknál a négy betűből és három számból álló rendszámokért, amelyeket 2022 júliusától adnak majd ki az újonnan forgalomba helyezett járművekre.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!