Nem jár senkinek soron kívül vakcina

Az operatív törzs már nem először minősíti álhírnek a soron kívüli oltással kapcsolatos értesüléseket.


Az ügyeleti központ helyettes vezetője megerősítette, hogy az oltásokkal kapcsolatos döntések az operatív törzs és az országos oltási munkacsoport hatáskörébe tartoznak, ilyen döntést pedig egyik szervezet sem hozott. Kiss Róbert azokra a sajtóhírekre reagált, amelyek szerint az Auchan Magyarország dolgozói különleges elbírálásban részesülhetnek, egyszerűbben fogalmazva megelőzhetik az oltási sorban előttük állókat.

Ezúton kérjük a médiumokat, hogy hiteles és ellenőrzött információkat tegyenek közzé

- tette hozzá. Korábban a raktárosok soron kívüli beoltásáról szóló híresztelések miatt lépett az operatív törzs, amiről ITT találsz részleteket.

Kiss Róbert arról is beszélt, hogy az előző hétvégéhez képest is jelentősen nőtt a szabályszegések száma, holott a koronavírus-járvány harmadik hullámában különösen fontos az előírások betartása. A szigorított védelmi intézkedések értelmében minden közterületen kötelező maszkot viselni - hangsúlyozta. Az elmúlt hétvégén 1950 ember ellen intézkedtek a maszkviselés szabályainak megsértése miatt a rendőrök, szeptember 21. óta pedig 36 999 ilyen eset volt.


Ne hagyd ki!