Az operatív törzs már nem először minősíti álhírnek a soron kívüli oltással kapcsolatos értesüléseket.


Az ügyeleti központ helyettes vezetője megerősítette, hogy az oltásokkal kapcsolatos döntések az operatív törzs és az országos oltási munkacsoport hatáskörébe tartoznak, ilyen döntést pedig egyik szervezet sem hozott. Kiss Róbert azokra a sajtóhírekre reagált, amelyek szerint az Auchan Magyarország dolgozói különleges elbírálásban részesülhetnek, egyszerűbben fogalmazva megelőzhetik az oltási sorban előttük állókat.

Ezúton kérjük a médiumokat, hogy hiteles és ellenőrzött információkat tegyenek közzé

- tette hozzá. Korábban a raktárosok soron kívüli beoltásáról szóló híresztelések miatt lépett az operatív törzs, amiről ITT találsz részleteket.

Kiss Róbert arról is beszélt, hogy az előző hétvégéhez képest is jelentősen nőtt a szabályszegések száma, holott a koronavírus-járvány harmadik hullámában különösen fontos az előírások betartása. A szigorított védelmi intézkedések értelmében minden közterületen kötelező maszkot viselni - hangsúlyozta. Az elmúlt hétvégén 1950 ember ellen intézkedtek a maszkviselés szabályainak megsértése miatt a rendőrök, szeptember 21. óta pedig 36 999 ilyen eset volt.


The Conversation

Friss

Fotó:123RF

Itt a videó a világ legdrágább, 60 ezer forintos sült krumplijáról

Kétszáz dollárért, vagyis több mint 60 ezer forintért kínálja a világ legdrágább sült krumpliját egy New-York-i étterem. Ez a csúcs, a Guinness -rekordok szerkesztősége hitelesítette.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A győzelemig birkózik az MNB az inflációval

A Magyar Nemzeti Bank ma sem hagyott kétséget afelől, hogy mindaddig kitart a nemrégiben megkezdett monetáris szigorítás mellett, amíg le nem töri az elmúlt hónapokban éves összevetésben 5 százalék feletti inflációt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ha vettél ezekből a hústermékekből, ne egyél belőlük, visszakapod az árát

Három hústerméket hívott vissza a METRO Kereskedelmi Kft. elővigyázatosságból, etilén-oxid jelenléte miatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!