Az operatív törzs már nem először minősíti álhírnek a soron kívüli oltással kapcsolatos értesüléseket.


Az ügyeleti központ helyettes vezetője megerősítette, hogy az oltásokkal kapcsolatos döntések az operatív törzs és az országos oltási munkacsoport hatáskörébe tartoznak, ilyen döntést pedig egyik szervezet sem hozott. Kiss Róbert azokra a sajtóhírekre reagált, amelyek szerint az Auchan Magyarország dolgozói különleges elbírálásban részesülhetnek, egyszerűbben fogalmazva megelőzhetik az oltási sorban előttük állókat.

Ezúton kérjük a médiumokat, hogy hiteles és ellenőrzött információkat tegyenek közzé

- tette hozzá. Korábban a raktárosok soron kívüli beoltásáról szóló híresztelések miatt lépett az operatív törzs, amiről ITT találsz részleteket.

Kiss Róbert arról is beszélt, hogy az előző hétvégéhez képest is jelentősen nőtt a szabályszegések száma, holott a koronavírus-járvány harmadik hullámában különösen fontos az előírások betartása. A szigorított védelmi intézkedések értelmében minden közterületen kötelező maszkot viselni - hangsúlyozta. Az elmúlt hétvégén 1950 ember ellen intézkedtek a maszkviselés szabályainak megsértése miatt a rendőrök, szeptember 21. óta pedig 36 999 ilyen eset volt.


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

A befektetők imádják Kelet-Európa új slágerstartupját

A csehországi Rossum szoftverfejlesztő vállalat 100 millió dolláros befektetéshez jutott, ennk köszönhetően térségünk egyik legértékesebb startupjává lépett elő. Nézzük, miért imádják a befektetők az alig hatéves vállalkozást!

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Szereted hallatni a hangodat? A Spotify újításának örülni fogsz

A Spotify bejelentette, hogy a három éve indított podcast szolgáltatásait a tartalomgyártók hamarosan szélesebb körben is igénybe vehetik. A zenei streamingszolgáltató vállalat abban reménykedik, hogy az újítással növelheti a prémium előfizetői számát.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

Fiatal programozó zseni vállalkozását nyelte le a Twitter

Nick Caldwell, a Twitter mérnöki divíziójának alelnöke stílusosan a Twitter-en jelentette be, hogy a közösségi platform felvásárolta a Sphere chat applikációt. A Sphere-t az a vállalkozó zseni alkotta, akitől alig 17 éves korában a Yahoo 30 millió dollárért megvásárolta az első startupját.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!