kaszinóbelső

A Cosmopolitan kaszinójának egy részlete

Fotó: Shutterstock

Könnyekig hatódtak a dolgozók, ilyen egy gáláns munkaadó!

Egy Las Vegas-i kaszinó egyszeri bónuszként ötezer dollárt ajándékozott minden munkatársának, akik nincsenek is kevesen: több mint ötezren dolgoznak a Cosmopolitannek a nevadai szerencsejáték-paradicsomban.


Összesen 27 millió dollárt osztanak így szét, ami példátlan jutalom.

Könnyek és tapsvihar

A sajtóközlemény szerint „könnyek és tapsvihar” fogadta a bejelentést a munkavállalók körében, akiknek így egyenként 1 millió 850 ezer forint jutalom üti a markát. A pluszpénzt egy munkaerőhiányos időszakban kapják, amikor a cégek igyekeznek megtartani dolgozóikat.

A jutalomosztásnak mégsem ez volt az apropója, hanem az, hogy a Blackstone magántőkealap, amely majdnem egy évtizede a Cosmopolitan tulajdonosa, épp most adja el részesedését az MGM Resorts Internationalnek.

Tudjuk, hogy csodálatos dolgozóink kemény munkája és odaszántsága nélkül nem tudtuk volna mindezt elérni, és most örömmel ismerjük el részüket a sikerben

– derül ki a Blackstone közleményéből.

Itt nézhető meg az az egyperces videó, amelyben a teljesen gyanútlan dolgozóknak a Cosmopolitan CEO-ja, Bill McBeath bejelenti a nagy hírt.

Mindenki jól járt

A Cosmopolitan egy elegáns, felsőkategóriás hely Vegason belül. A Blackstone 2014-ben vette meg 1,7 milliárd dollárért, majd körülbelül 500 millió dollárt költött a több mint háromezer szoba, a kaszinók, az étterem és a bár felújítására.

A Blackstone a pandémia után döntött úgy, hogy megválik tőle. Tavaly jelentették be, hogy 5,65 milliárd dollárért találtak rá vevőt, vagyis 4 milliárddal többért, mint amennyiért megvették. Az MGM 1,6 milliárdot már ki is fizetett, a maradék pénz pedig ingatlanbefektető cégektől érkezik majd.

Ne hagyd ki!