Mindössze 20 százalékuk tudna könnyen új munkát találni, szerencsére 69 százalék stabilnak érzi az állását.


​Munkanélküli fiatalok

A hivatalos adatok szerint a munkanélküliség 4,5-5 százalék körül volt 2020 közepén. Sajnos azonban az állástalanság a fiatalokat jobban érinti:

a 20-24 évesek 13,4, a 25-29 éveseknek pedig 7 százaléka volt munkanélküli, ami 4 éves csúcs.

Szerencsére a dolgozó fiatalok 69 százaléka stabilnak érezte a munkahelyét és csak 8 százalékuk bizonytalannak. Mindez a K&H Bank ifjúsági indexéből derül ki.

​Van azért jó hír is!

Mindezek alapján nem meglepő, hogy az érintettek nehéznek látják elhelyezkedései esélyeiket, mindössze 19 százalékuk mondta azt, hogy könnyen tudna munkát találni. Ilyenre 2016-ban volt legutóbb példa. 60 százalék szerint egyébként nehéz elhelyezkedni.

Jó hír viszont, hogy aki dolgozik, azt megbecsülik a munkahelyén! A megkérdezettek 48 százaléka érzi így, amire 8 éve nem volt példa.

40 százalék ugyanakkor megfelelőnek érzi munkahelyi pozícióját.


The Conversation

Friss

Fotó: Unsplash

A karrier 6 szintje, mérd be, hol tartasz most

Ahány ember, annyi pályív. Ideális esetben az idő múlásával mindenki nagyobb feladatokat és több felelősséget vállal magára, folyamatosan fejlődik, lépked felfelé a ranglétrán. Gary Burnison üzleti tanácsadó 6 szintet határozott meg a karrierépítésben.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

Hasznos a Facebook új „minitévéje”, de tévézésre alkalmatlan

A Facebook 2018-ban dobta piacra első igazi, saját gyártású okoseszközét, a Portal-t. A videóhívásokra fejlesztett készülék bevált, a vállalat most egyből két új masinát mutatott be.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

A cégóriás autókat és rengeteg pénzt adott a beoltott dolgozóinak

Az Amazon egyelőre nem követeli meg a dolgozóitól, hogy oltassák be magukat, de minden követ megmozgat, hogy minél több alkalmazottja felvegye a koronavírus elleni vakcinát. Ennek érdekében nagyszabású „ösztönzőprogramot" indított.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!