A munkáltatók mindössze 35 százaléka bízik meg teljes mértékben a távmunkában dolgozó munkatársaiban, 39 százalékuk viszont úgy véli, hogy emberei otthon nem dolgoznak olyan keményen és hatékonyan, mint az irodában – közölte a Ricoh Europe a kontinens döntéshozói körében végzett felmérés eredményére hivatkozva.Ellentmondások

Az 1500 európai döntéshozó bevonásával készült felmérés eredménye ugyanakkor arra is rámutatott, hogy az aggályok ellenére a munkáltatók mindössze 19 százaléka látja úgy, hogy a termelékenység csökkent, mióta átálltak a távmunkára. Több mint a felük úgy gondolja, hogy mindenképpen költeni kell rugalmas munkavégzési technológiára, mert az elengedhetetlen az ígéretes jelöltek elcsábításához és megtartásához. Vagyis ez a felmérés is azt igazolja, amit korábbi cikkeinkben többször is megírtunk: a járvány hatására több vállalat át fog állni a hibrid (otthoni és irodai) munkavégzésre.

Álláshalmozó távmunkások a tengerentúlon

Az Egyesült Államokban a fehérgalléros munkavállalók többnyire arra használták a home office adta „szabadságot", hogy rendezzék a munka-magánélet egyensúlyukat és több időt töltsenek a családjukkal. A Wall Street Journal azonban felfedezett egy olyan közösséget is, amelynek tagjai sztahanovistaként halmozzák a munkahelyeket. A hírportál felvette a kapcsolatot a csoport egyes tagjaival, akik életében egyáltalán nem ritka a 100 órás munkahét és az évi 600 ezer dolláros, azaz nagyjából 180 millió forintos fizetés. Ahol kereslet van, ott kínálat is van, így nemrég megjelent egy honlap is, amely kifejezetten a munkahely-halmozó embereknek segít elérni a pénzügyi függetlenséget. Ez az overemployed.com.

Vannak még félelmek

A teljes visszaállás az irodai munkára sok munkavállalónak kényelmetlenséget okoz, az európai döntéshozók 42 százaléka úgy látja, dolgozóinak még a járványügyi korlátozások enyhítése után is vannak az egészséggel és biztonsággal kapcsolatos aggodalmaik.

The Conversation

Friss

Fotó:Shutterstock

Szegénységi csúszdán a magyar nyugdíjasok, mi lehet a megoldás?

Minden magyar nyugdíjas egy szegénységi csúszdára kerül, amint megállapították a nyugdíját – mondta a Portfolio-nak Farkas András nyugdíjszakértő, aki néhány megoldási javaslatot is ismertetett.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:Shutterstock

Ha zavarnak a szeméthegyek, itt és most te is tehetsz ellenük, mutatjuk

Hétfőtől lehet regisztrálni a legnagyobb belföldi hulladékgyűjtő eseményre, a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióra - mondta Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára. Mutatjuk, hol.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:Shutterstock

Orbán Viktor elmondta, mikor és hogyan kapnak vissza 600 milliárdot a családok

Az oltás működik, Magyarország működik – mondta a kormányfő az Országgyűlés őszi ülésszakának megnyitásaként. A miniszterelnök több fontos intézkedést is bejelentett, ezeket foglaljuk össze.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!