Kiosztották a Családbarát munkahelyek díjakat
Fotó: Shutterstock

A kémelhárítás is megkapta a Családbarát munkahely díjat

Az otthonteremtés, az anyagi biztonság és a választás szabadsága jelenti azt a három pillért, amelyekre a kormány családbarát politikája több mint tíz éve épül - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium államtitkára a Családokért díj, valamint a Családbarát munkahely díj budapesti átadóján.


Hornung Ágnes köszöntöjében elmondta, a családbarát politika három pillérre épül: az otthonteremtés támogatására, ugyanis a saját otthon biztonságérzetet ad; a támogatásokkal és adókedvezményekkel az anyagi biztonság megteremtésére, hogy a családoknak ne kelljen nélkülözniük semmilyen körülmények között, valamint a választás szabadságának megadására, hogy a gyereket vállalóknak ne kelljen lemondaniuk a munkavállalásról, a karrierépítésről.

Hornung Ágnes hangsúlyozta, hogy a 13. alkalommal átadott Családbarát munkahely díjjal a munkáltatók már létező és tervezett családbarát fejlesztéseit, intézkedéseit ismerik el, amelyeknek köszönhetően könnyebb összehangolni a munkát a magánélettel. Az idei pályázatra 360 jelentkezés érkezett, ez a szám a tavalyi és tavalyelőtti kétszerese. A 71 díjazott közül 50 pályázó anyagi támogatásban részesül összesen mintegy 100 millió forint értékben, a további 21 pályázó pedig a 2023. év Családbarát munkahely cím használatára válik jogosulttá egyéves időtartamra.

Hozzátette, az idei díjazottakkal együtt már 607 munkahely érdemelte ki a családbarát címet, a jó gyakorlatok között szerepel munkahelyi gyermekfelügyelet biztosítása, játszószoba kialakítása, szünidei táborok szervezése, valamint anyagi hozzájárulás családi nyaraláshoz.

Az MTI beszámolója szerint Családbarát munkahely díjat vehettek át könyvtárak, önkormányzatok, polgármesteri hivatalok rendőrkapitányságok, vállalatok, művelődési központok, múzeumok, tankerületi központok. A díjazottak között van például az Alkotmányvédelmi Hivatal ( a szervezet egyik feladata a kémelhárítás), a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, a Fővárosi Vízművek Zrt., a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ Zrt., a Magyar Nemzeti Bank, a Magyarországi Református Egyház, a Nemzeti Táncszínház Nonprofit Kft., a Nemzeti Választási Iroda és az Országos Mentőszolgálat is.


Ne hagyd ki!