A Bloomberg megvizsgálta, hogyan változott a nagyobb állásportálok kínálata az elmúlt évben. Kiderült, a kriptovaluták nemcsak a tőzsdét, hanem a toborzóplatformok életét is felforgatták.

Kilábalás a járványból

A korornavírus-járvány mérséklődésével a munkaerőpiac is egyre jobban magára talál, amit remekül szemléltet a toborzóportálok munkalehetőség-kínálatának exponenciális növekedése. A Bloomberg azt vizsgálta, hogyan hatott a kriptovaluták népszerűsége a munka világára, és hozzávetőlegesen mennyivel gyarapodott a digitális tokenekhez köthető állásajánlatok száma. Michael Bloomberg sajtóorgánuma a LinkedIn, az Indeed és a CryptocurrencyJobs platformokat elemezte.

A lehetőségek országa

A hírportál 2020 augusztusa és 2021 augusztusa között tanulmányozta azokat a hirdetéseket, amelyeket az Egyesült Államokban adtak fel. Az adatok alapán:

  • a LinkedIn-en 600 százalékkal,
  • az Indeed-en 100 százalékkal,
  • a kifejezetten digitális tokenekre szakosodott CryptocurrencyJobs-on pedig 1500 százalékkal

nőtt a kriptovalutákkal, blokklánc technológiákkal kapcsolatos fizetett hirdetéseket száma.

Daniel Adler, a CryptocurrencyJobs.co alapítója elmondta a Bloomberg-nek, hogy az oldal 2017-es indulása óta soha nem volt még ekkora a kereslet a szakemberekre. Adler honlapján nemcsak a Coinbase-hez hasonló nagy kriptovállalatok hirdetnek, hanem olyanok is, mint az Accenture, vagy a JPMorgan. Utóbbiak tökéletesen példázzák, hogy a tradicionálisabb vállalatok is egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az innovatív megoldásokra, mondhatni haladnak a korral. A legtöbb állás a decentralizált pénzügyi megoldások területén található.

A foglalkoztatási lehetőségek óriási növekedése nem véletlen, hiszen a kriptovaluták teljes piaci értéke az elmúlt évben meghaladta a kétezer milliárd dollárt, ami átszámítva nagyjából 622 000 milliárd forintnak felel meg.

Nemrég megkérdeztük Szabó Dávidot, a CryptoPosition Investment Fund portfóliókezelőjét, hogy milyen jövő áll a kriptovaluták előtt, a következő választ adta:

A kriptopénzek képezik az „értékek internetének" alapját, amelyben az adat mellett most már képesek vagyunk értéket reprezentáló eszközöket (legyen az pénz, részvény, kötvény, biztosítás, buszjegy, utalvány vagy digitális arany) is közvetlenül egymásnak küldeni, adni-venni, illetve okos szerződésekben üzleti logikákat definiálni. Ami a piacokon történik, az az 1990-es évek dotkom buborékához hasonlít: hatalmas mánia övezi a legtöbb kriptopénzt, amelynek egy része a nullába fog tartani, egy másik része pedig a jelenlegi szintekről is sokszorozni fogja az értékét.


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Ellepték a katasztrófaturisták a konténerhajókkal teletömött kikötőket

Néhány hónapja valószínűleg senki sem gondolta volna, hogy valami jó is kisülhet a hajózási iparág vergődéséből. Mint kiderült, rengetegen kíváncsiak az óriási teherhajókra, az érdeklődők ellepték a világ nagyobb kikötőit. Az eredmény? Fellendült a turizmus.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
FotóShutterstock

A Continental válasza Lázár kirohanására: kész visszaadni a támogatás egy részét

Az állami támogatás dolgozói létszámmal kapcsolatos feltételeit valóban nem tudják teljesíteni az autóipar lejtmenete miatt, de mindezt már korábban jelezték a kormánynak. A cég kész visszafizetni a támogatás egy részét.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Jó hír a fogyasztóknak és az állatartóknak: kikerülhet az antibiotikum a takarmányból

Egyedülálló takarmány-adalékanyag kifejlesztésén dolgozik a Dr. Bata Zrt. A kifejleszteni kívánt termék preventív alkalmazásával csökkenhetne vagy teljesen elhagyható lenne az antibiotikumok felhasználása, ezért egészségesebb állományt és a gyarapodási mutatók javulását várják a szakemberek.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!