Nincs mindenki ilyen jó véleménnyel a munkahelyéről
Fotó: Shutterstock

Ez lehet most a 10 legjobb munkahely Magyarországon

Dolgozói vélemények és egy speciális kritériumrendszer alapján rangsorolták a magyarországi munkahelyeket. Mutatjuk, melyik 10 cégnél lehet a legjobb dolgozni manapság a hazánkban!


Speciális kritériumok szerint rangsorolták a munkahelyeket

Több szempont szerint kellett minősíteniük a munkahelyeket jelenlegi és korábbi dolgozóknak a Munkahelyeink.hu kutatásában. Például értékelték a vállalat juttatási csomagját, az előrelépési lehetőségeket, a munka és a magánélet egyensúlyát, a menedzsmentet, a vállalati értékeket, valamint a céges kultúrát és eljárásrendet. A felmérést 2021. november 16. és 2022. december 31. között végezték. Az eredmény a portálon regisztrált több mint 10 ezer magyarországi felhasználó az említett időszakban feltöltött véleményét tükrözi.

A Top Employers rangsorainkkal arra kívánjuk felhívni a figyelmet, hogy az online értékelések és a közösségi állásfoglalások értékes támpontokká és visszajelzési csatornává váltak mind a vállalatok, mind a munkavállalók számára. A dolgozók véleményének nagy számban történő anonim megosztása a nyilvánosságban ma már nagyban hozzájárulnak egy átláthatóbb és hatékonyabb munkaerőpiac megteremtéséhez

- nyilatkozta Costin Tudor, a portál alapítója és ügyvezető igazgatója.

Mutatjuk a 10-es listát!

  1. Audi Hungaria
  2. Bosch Magyarország
  3. PENNY
  4. McDonald’s Magyarország
  5. Lidl Magyarország
  6. MÁV-START
  7. SPAR Magyarország
  8. Magyar Telekom
  9. Continental Hungary
  10. eMAG

Válságálló ágazatok

A következő hónapokban jónéhányan veszíthetik el a munkájukat egy új felmérés szerint, így az érintetteknek érdemes lehet bedobniuk az említett cégekhez is az önéletrajzukat. A friss, 508 vállalatvezető megkérdezésével készült reprezentatív kutatás alapján a magyarországi munkáltatók 32 százaléka tervezhet létszámleépítést, valamint 22 százalékuk munkaerőbővítést 2023 első negyedévében. Azonban arról, hogy tömegek kerülhetnek az utcára, nincs szó.

A piacon egyelőre nem érzékelhető tömeges elbocsátás. Ez csupán bizonyos területeken jellemző, egyes szakmákban ugyanakkor továbbra is munkaerőhiány van. Arra számítunk, hogy a munkaerőpiac dinamikája lelassul: mind a cégek, mind a munkavállalók kivárnak ahelyett, hogy új lehetőségek után néznének. A cégek oldalán továbbra is komoly bizonytalanság érzékelhető

- nyilatkozta Fehér Tamást, a felmérést végző ManpowerGroup magyarországi ügyvezető igazgatója.

A szakember elmondta, hogy az ágazatokat vizsgálva a pénzügyi-, az ingatlan- és az IT-szektorokban várható nettó létszámbővítés. Az egészségügy és élettudományok, valamint az energia és közművek területén stagnálás valószínűsíthető az alkalmazottak számában. Máshol inkább létszámleépítésre lehet számítani, leginkább a kommunikációs szolgáltatásoknál, illetve az alapanyag- és feldolgozóiparban.

Ne hagyd ki!