A Rossmann üzleti is zárva lesznek december 24-én
Fotó: ColorMaker / Shutterstock.com

Ez a bolthálózat sem nyit ki december 24-én

A Lidl után a Rossmann is úgy döntött, hogy december 24-én nem nyitnak ki az üzletei. Több mint 200 üzlet csatlakozik a karácsonyi boltzárhoz, olvasható a cég közleményében.A bolthálózat szerint kiemelten fontos, hogy a munkatársai számára biztonságot és támogatást nyújtson a felgyorsult kereskedelmi környezetben. A közleményben azt írják, példaértékűnek tekintik a Lidlt – a bolthálózat a CÖF mögé beállva rendelte el a zárvatartást – és ők is lehetővé teszik, hogy ezt a napot mindenki készülődéssel, a szerettei körében tölthesse. A cégvezetés egyhangúan szavazta meg a karácsonyi boltzárat.

Amint arról korábban beszámoltunk, a többi kiskereskedelmi szereplő is nyitott az ötletre, ám egyelőre nem döntött az ügyben. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége a párbeszédet fontosnak, az adminisztratív szigorítást viszont károsnak tartja. A hvg.hu cikke szerint a kormány egyelőre ellenzi a kötelező szentesti boltzárat. Még 2020-ban Schanda Tamás, az egykori innovációs tárca államtitkára úgy fogalmazott, hogy a munkaszüneti napok számának növelése gyengítené a versenyképességet és GDP-kiesést okozna, valamint csökkentené a büdzsé bevételeit is.

A kormánytöbbség legutóbb 2023. november 13-án szavazta le a parlament vállalkozásfejlesztési bizottságában az erre vonatkozó indítványt, miután azt a Jobbik egyik politikusa – sokadjára – újra előterjesztette.


Ne hagyd ki!