Soneva Fushi Maldív-szigetek fehér homok türkiz tenger

Pont ide lehet menni: Soneva Fushi

Fotó: Shutterstock

Unod a banánt? Jelentkezz mezítlábas könyvárusnak a Maldív-szigetekre!

Egy Maldív-szigeteki resortba olyan könyvesboltost várnak, aki szeret olvasni és járatos a közösségi médiában.


A Soneva Fushi resort pop-up üzletébe a hirdetés szerint „mezítlábas könyvárust” keresnek, aki vállalja, hogy októbertől kezdve egy éven át ellátja a pozícióval együtt járó teendőket.

Luxusvilla a szállás

A TimeOut magazin azt írja, hogy bár az állás csupán 750 dollárt (kb. 290 ezer forintot) fizet havonta, a kiválasztott ingyen lakhat egy luxusvillában, amelyet általában 36500 dollárért (nem tévedés, 14 millió forintért) adnak ki éjszakánként.

A hirdetés szerint kiváló írott és beszélt angollal rendelkezők jelentkezését várják. Elvárás, hogy legyen korábbi tapasztalat a könyvkiadás vagy könyveladás területén, az olvasás szeretete, a klasszikus és a modern irodalom ismerete.

A „mezítlábas könyvárusnak” elkeresztelt pozícióra pályázónak ugyancsak érdemes konyítania a közösségi médiás trendekhez. Ő felel majd a „Barefoot Bookseller” közösségi oldalakért, amelyeken megoszthatja a Maldív-szigeteken szerzett személyes tapasztalatait.

No shoes, no news

A könyvesbolt vezetésén kívül felelős lesz néhány vendégélményért is, ideértve a kreatív írásoktatást és előadásokat.

A „mezítlábas könyvárus” projekt 2018-ban indult, amikor az Ultimate Library létrehozta a pop-up könyvesboltot a Soneva Fushi resort területén. Azóta hatan fordultak meg ebben a pozícióban.

A resort a Kunfunadhoo-szigeten van, ahol a "no shoes, no news" szabály (vagyis se cipő, se hír) érvényesül, vagyis mindenki mezítláb jár, még a könyvárus is, és úgy tűnik, hogy a híreket sem bújják.

A jelentkezéseket augusztus 13-ig fogadják angol nyelven itt.

The Conversation

Ne hagyd ki!