A koronavírus-járvány a Microsoft dolgozóinak mindennapjait is jelentősen átalakította. A cég alelnöke nemrég arról beszél a Morgan Stanley elemzőinek, hogy pandémia tetőpontján rengeteg dolgozó az adatközpontokban töltötte az éjszakáit – írja a CNBC.


Tavaly szinte az összes technológiai cég home office-ba küldte a dolgozóit a koronavírus-járvány miatt. A legtöbb dolgozó esetében ez gördülékenyen működött, azonban a tech-cégeknél is vannak olyan pozíciók, amelyek megkövetelik a személyes jelenlétet. Az adatközpontok működéséhez például elengedhetetlen a szakemberek helyszíni munkavégzése. Bármikor történhet egy meghibásodás, amit csak helyben lehet kijavítani. Mondanunk sem kell, óriási felelősség volt (és van) ezeken az embereken, főleg egy olyan világban, ahol szinte mindenki a Microsoft Teams segítségével tartotta a kapcsolatot a munkatársaival. A felhőalapú szolgáltatásokról már nem is beszélve.

Kristen Roby Dimlow, a Microsoft egyik alelnöke elmondta, hogy rengeteg adatközponti dolgozó úgy döntött, hogy inkább az egész napját a munkahelyén tölti. Beleértve az éjszakáját is. Ennek több oka is volt. Sokan attól tartottak, hogy az esetleges útlezárások miatt nem jutnának be a munkahelyükre, de olyan is akadt, aki félt a tömegközlekedéstől. Ezért jobbnak látták, ha bent alszanak az adatközpontokban.

És a család?

A felhőalapú megoldások alelnöke, Noelle Walsh azt is elmondta, hogy drasztikusan át kellett alakítaniuk az adatközpontok működését. Mindenkinek biztosították az otthoni munkavégzés lehetőségét. Már amennyire az adott illető munkaköre ezt megengedte. Továbbá céges fuvarokat biztosítottak a tömegközlekedéstől ódzkodó munkavállalóknak. Sőt, még hotelszobákat is kibéreltek azoknak, akik ezt igényelték.

Ettől függetlenül mégis sokan az adatközpontokban aludtak. Persze tegyük hozzá, hogy a Microsoft rengeteg országban üzemeltet központokat, így a dolgozók döntéseit nagyon sok tényező befolyásolta. Annyi biztos, hogy nem lehettek kellemes esték. Az említett központokban vagy nagyon meleg van a szerverek hőtermelése miatt, vagy nagyon hideg a hűtőberendezéseknek köszönhetően.


The Conversation

Friss

Fotó: Unsplash

Hullott a haja, ez adta az ötletet a ma már jól menő vállalkozásához

A 26 éves Philomina Kane életét egy teljesen hétköznapi dolog változtatta meg. A Ghánában született fiatal formabontó ötlete az amerikai cápák tetszését is elnyerte, akik a napokban 200 ezer dollárral beszálltak az egy év alatt óriási sikereket elérő vállalkozásába.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Sorstársait segíti a semmiből jött milliárdos üzletasszony

Az indonéziai Tessa Wijaya mindig is arról álmodott, hogy sikeres karriert fusson be a fintech szektorban. Képzetlen, délkelet-ázsiai nőként azonban ez szinte lehetetlennek tűnt. Kitartásának köszönhetően minden akadályt leküzdött, dollármilliárdos üzletet alapított, most pedig azon dolgozik, hogy más nők is a nyomdokaiba lépjenek.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Gates, Musk és Cook nem finomkodik, ha Steve Jobs-ról van szó

Steve Jobs bevonult a történelembe. Munkatársak és versenytársak tömegei tulajdonították sikerük egy részét Jobs-nak, aki kereken 10 évvel ezelőtt hagyott itt minket örökre. Ma van a nemzetközi Steve Jobs megemlékezés napja, utánajártunk, hogyan vélekednek az üzletemberről napjaink meghatározó piaci szereplői.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!