A koronavírus-járvány a Microsoft dolgozóinak mindennapjait is jelentősen átalakította. A cég alelnöke nemrég arról beszél a Morgan Stanley elemzőinek, hogy pandémia tetőpontján rengeteg dolgozó az adatközpontokban töltötte az éjszakáit – írja a CNBC.


Tavaly szinte az összes technológiai cég home office-ba küldte a dolgozóit a koronavírus-járvány miatt. A legtöbb dolgozó esetében ez gördülékenyen működött, azonban a tech-cégeknél is vannak olyan pozíciók, amelyek megkövetelik a személyes jelenlétet. Az adatközpontok működéséhez például elengedhetetlen a szakemberek helyszíni munkavégzése. Bármikor történhet egy meghibásodás, amit csak helyben lehet kijavítani. Mondanunk sem kell, óriási felelősség volt (és van) ezeken az embereken, főleg egy olyan világban, ahol szinte mindenki a Microsoft Teams segítségével tartotta a kapcsolatot a munkatársaival. A felhőalapú szolgáltatásokról már nem is beszélve.

Kristen Roby Dimlow, a Microsoft egyik alelnöke elmondta, hogy rengeteg adatközponti dolgozó úgy döntött, hogy inkább az egész napját a munkahelyén tölti. Beleértve az éjszakáját is. Ennek több oka is volt. Sokan attól tartottak, hogy az esetleges útlezárások miatt nem jutnának be a munkahelyükre, de olyan is akadt, aki félt a tömegközlekedéstől. Ezért jobbnak látták, ha bent alszanak az adatközpontokban.

És a család?

A felhőalapú megoldások alelnöke, Noelle Walsh azt is elmondta, hogy drasztikusan át kellett alakítaniuk az adatközpontok működését. Mindenkinek biztosították az otthoni munkavégzés lehetőségét. Már amennyire az adott illető munkaköre ezt megengedte. Továbbá céges fuvarokat biztosítottak a tömegközlekedéstől ódzkodó munkavállalóknak. Sőt, még hotelszobákat is kibéreltek azoknak, akik ezt igényelték.

Ettől függetlenül mégis sokan az adatközpontokban aludtak. Persze tegyük hozzá, hogy a Microsoft rengeteg országban üzemeltet központokat, így a dolgozók döntéseit nagyon sok tényező befolyásolta. Annyi biztos, hogy nem lehettek kellemes esték. Az említett központokban vagy nagyon meleg van a szerverek hőtermelése miatt, vagy nagyon hideg a hűtőberendezéseknek köszönhetően.


The Conversation

Friss

Fotó:123RF

A prémiumkategóriás elektromos autózás már nem utópia

Az elektromos autózás forradalmát jelzi, hogy egyre több prémium autógyártó jelenik meg különböző méretű modellekkel a piacon. Gyorsan növekvő szegmensről beszélhetünk, amelynek úttörője az amerikai Tesla volt. Összegyűjtöttük azokat a már kapható e- autó modelleket, amelyek joggal szerepelhetnek a prémium kategóriában.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: pixabay.com

Szép pénzt remél műkincsei digitalizálásától a világhírű  múzeum

Az Ermitázs műkincsei augusztus végén nem helyettesíthető tokenek (NFT) formájában kerülnek értékesítésre a Binance piacterén.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A Facebook, ahogyan eddig ismertük, pár év múlva megszűnhet létezni

Mark Zuckerberg igen tartalmas interjút adott a The Verge-nek, amelyből iderült, mit tervez a Facebookkal. Elöljáróban csak annyit mondunk: metaverzum.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!