Húszezreseket számol egy férfi, januártól emelkedik a minimálbér
Fotó: Shutterstock

Ennyi: januártól a minimálbér 200, a garantált bérminimum 260 ezer forint

Jelentős előrehaladást ért el a jövő évi bérmegállapodás részleteinek kidolgozásában a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma. A felek a legfőbb pontokban kompromisszumra jutottak - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.


Nem volt ingyen

A foglalkoztatók megfelelő ellentételezését éves szinten több mint 660 milliárd forint összértékű adócsökkentés szolgálhatja, a megtakarítást a hazai vállalkozások bérfejlesztésre fordíthatják. A megállapodás részleteiről ITT írtunk.

A megállapodás-tervezet szerint a kormány a mindenkori termelékenység, versenyképesség és gazdasági növekedés függvényében, a költségvetés teherbíró-képességére tekintettel folytatja az élőmunka közterheinek visszaszorítását.

A felek ajánlásként fogalmaznák meg, hogy a versenyszférában is tovább emelkedjen a bérek reálértéke 2022-ben. Minden vállalkozást üzleti, pénzügyi és bérpiaci helyzetének megfelelő reálbéremelésre ösztönöznek azzal, hogy az adócsökkentésekből származó megtakarításokat erre fordítsák.

A szociális partnerek a napokban véglegesítik a megállapodás-tervezetet. A jövő évi bérmegállapodást november közepéig aláírhatják

- olvasható az ITM közleményében.

A Kormány a FB-oldalán is közzétette a hírt


Ne hagyd ki!