Elfogadták a törvénymódosítást, az átlagbér 57 százalékát kapják a szlovákok minimálbérként.Elfogadták a kevesebb emelést

A minimálbér összege 2022-ben eléri a havi bruttó 646 eurót (223 ezer forintot) – tájékoztatott Milan Krajniak (Sme rodina) munka-, szociális és családügyi miniszter a közösségi oldalán, a szociális partnerek háromoldalú találkozója alatt, írta az Újszó. A szociális partnerek találkozóján végül elvetették a még magasabb emelést, amely szerint a két évvel korábbi átlagbér 60 százalékát tette volna ki, ami havi 680 eurót jelentett volna (237 ezer forint).

Az adótartalom is nő

Szlovákiában is az átlagbérhez képest határozzák meg a minimálbért, amely után adózni kell. Miközben folyamatosan nő a minimálbér, az országban 2015 és 2021 között a minimálbérért dolgozók adó- és járulékterhei 30 százalékról 40 százalékra nőttek. A 646 eurós minimálbér a munkáltatók számára 873 eurós bérköltséget jelent.

A magyar cégek ki tudnák fizetni

A magyar cégek zöme ki tudja termelni a 200 ezer forintos minimálbért, mondta lapunknak korábban Pogátsa Zoltán közgazdász. Szerinte Európa több országában is ugyanekkora az adóék, mint nálunk, az ottani cégek mégis ki tudják termelni a magasabb béreket. Mindezt úgy, hogy például az energia- és szolgáltatási költségek ott magasabbak, mint egy magyar cégnél.

The Conversation

Friss

Photo by Josh Appel on Unsplash

Jövőre havi 500 ezerre nőhet az átlagkereset Magyarországon

Jövőre sok egyszeri tétel fogja növelni a háztartások nettó jövedelmét.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Obi Onyeador on Unsplash

Annyira sok és drága használtautót veszünk, hogy megdőlhet a 2019-es rekord

Pedig a hirdetési árak majdnem 1 millió forinttal emelkedtek egy év alatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Gyermelyi Zrt.

„Az a jó bank, amelyik úgy kezel, mintha saját magának adna tanácsot” (x)

Idén 50 éves a Gyermelyi Zrt., Magyarország piacvezető tésztagyártója, legnagyobb tojástermelője és malomipari szereplője, amely épp 20 éve áll pénzügyi kapcsolatban az MKB Bank Nyrt.-vel. A Gyermelyi életének majdnem felét, a rendszerváltás utáni korszak kétharmadát ez az együttműködés határozta meg. Ahogy Sárossy Attila, a Gyermelyi igazgatója fogalmaz: az MKB Bankkal való együttműködésük a legjobb stabil banki kapcsolat kategóriáját jelképezi, amit a 20 év töretlen és kölcsönös bizalma tökéletesen bizonyít.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!