A magyar munkavállalók díjazzák, ha figyel rájuk a főnökük

A magyar munkavállalók számára fontos a rendszeres kommunikáció a felettesekkel, a jó személyes kapcsolat a kollégákkal, valamint a rugalmas munkaidő.


A munkaadók és munkavállalók szerint is a kommunikáció segítheti legjobban a munkatársak kapcsolatát a megváltozott munkakörülmények mellett, és egyezett a véleményük abban is, hogy a munka iránti elkötelezettséget leginkább a kollégákkal és a felettessel való kapcsolat, valamint a sikerek nyilvános elismerése erősítheti.

A szervezet iránti elkötelezettséget egyértelműen a felettesek hozzáállása határozza meg, hogyan kommunikálnak, hogyan támogatják beosztottjaikat a munkavégzés folyamán

-ez derül ki egy friss kutatásból.

Nem jólét, jóllét...

A munkavállalók a jóllét szempontjából a legfontosabbnak a rugalmas munkaidő alkalmazását tartják, ezt követi a jobb munkakörnyezet, a munkáltató által biztosított home office csomag, majd a munkavégzés helyéről és idejéről való döntés lehetősége. A legfontosabb hat feltétel közé sorolták a munkáltató által biztosított egészségügyi szolgáltatásokat és a sportolási lehetőségek támogatását is.

A főnök jobban szereti, ha szem előtt vagyunk

A legnagyobb eltérés a kötelező irodai napok fontosságának megítélésében van a munkavállalók és a munkáltatók között: a munkáltatók ezt viszonylag fontosnak tartják, míg a munkavállalók nem annyira. A Profession.hu és a Boston Consulting Group (BCG) közös, tavaly októberben elvégzett reprezentatív felmérésében 1380 dolgozó és 216 cég vett részt.


Ne hagyd ki!