Az Európai Parlament törvényben mondaná ki, hogy a dolgozónak munkaidő után elektronikusan se kelljen dolgoznia!

Nem baj, ha nem vagy mindig elérhető

A munkavállaló ne legyen kötelezhető arra, hogy munkaidőn túl is elérhető legyen a főnöke számára. Ilyen törvény megalkotására kéri az Európai Bizottságot, az Európai Parlament. Ha valaki folyamatosan rendelkezésre áll, attól szorongani fog, depressziós lehet és hamar kiég. Emellett meghatároznák az otthoni munkavégzés minimális követelményeit, azaz a munkavégzés körülményeit, a munka- és a pihenőidőket. Előírnák azt is, ha valaki munkaidőn túl nem érhető el, azt ne érhesse hátrány.

Nyolc óra munka, nyolc óra pihenés

Az elektronikus eszközökön (e-mail, telefon) mindenki folyamatosan elérhető, ami miatt felborul a munka és a magánélet egyensúlya. Ezért mindenkinek legyen joga a lecsatlakozáshoz, azaz senkitől ne lehessen elvárni, hogy munkaidőn túl vagy szabadsága ideje alatt e-mailekre válaszoljon vagy munkaügyben felvegye a telefont. Azt is garantálni kell, hogyha valaki így tesz, semmiféle hátrány ne érhesse, például ne rughassák ki őket erre hivatkozva. A járvány kitörése óta az otthoni munkavégzésben dolgozók száma 30 százalékkal nőtt. Akik pedig így dolgoznak, azok körében az átlaghoz képest kétszer gyakrabban fordul elő túlóra. A távmunkások 30, az irodai dolgozóknak pedig 5 százaléka állította, hogy mindennap vagy hetente többször áldoz szabadidejéből a munkájára.


The Conversation

Friss

Fotó: Unsplash

A karrier 6 szintje, mérd be, hol tartasz most

Ahány ember, annyi pályív. Ideális esetben az idő múlásával mindenki nagyobb feladatokat és több felelősséget vállal magára, folyamatosan fejlődik, lépked felfelé a ranglétrán. Gary Burnison üzleti tanácsadó 6 szintet határozott meg a karrierépítésben.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

Hasznos a Facebook új „minitévéje”, de tévézésre alkalmatlan

A Facebook 2018-ban dobta piacra első igazi, saját gyártású okoseszközét, a Portal-t. A videóhívásokra fejlesztett készülék bevált, a vállalat most egyből két új masinát mutatott be.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

A cégóriás autókat és rengeteg pénzt adott a beoltott dolgozóinak

Az Amazon egyelőre nem követeli meg a dolgozóitól, hogy oltassák be magukat, de minden követ megmozgat, hogy minél több alkalmazottja felvegye a koronavírus elleni vakcinát. Ennek érdekében nagyszabású „ösztönzőprogramot" indított.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!