Így védd lábadat, ha munkád veszélyeket rejt magában!

Így védd lábadat, ha munkád veszélyeket rejt magában!

Mindig figyelembe kell venni a munkavédelmi szabályokat, hiszen egy sérülés miatt akár hónapokra is kieshetünk, az egészségügyi kockázatokról nem is beszélve. Az egyik legkényesebb testrészünk ebből a szempontból a lábunk, amit fontos, hogy kiemelten védjünk.Mielőtt megvásárolnánk bármilyen munkavédelmi cipőt vagy védőfelszerelést, fontos megismernünk, hogy mik a potenciális veszélyek a munkahelyünkön. Kérdezzük meg a munkáltatót vagy a munkavédelmi felelőst a lehetséges veszélyforrásokról!


Válassz megfelelő munkavédelmi cipőt!

Az első és legfontosabb lépés, hogy egy valóban minőségi és minden szempontból számodra hasznos cipőt szerzel be. A Sparco munkavédelmi cipő egy kiemelten jó minőségű márka. Az ilyen típusú lábbelik különleges talpkialakítással rendelkeznek, amely megvéd az ütésektől és az éles tárgyaktól, valamint bizonyos mértékig vízálló az anyaguk is. Akármilyen brandet is válasszunk azonban, mindig próbáljuk ki vásárlás előtt az árut, hogy lássuk, valóban jó-e a méret és kényelmes-e annak a viselése.

Alkalmazkodj a különleges körülményekhez!

Ha speciális veszélyeknek vagy környezeti tényezőknek vagy kitéve, például vegyszerek, elektromos áram, keresd az ezekhez alkalmas védőlábbeliket, azaz a vegyszerálló vagy elektromosságot elvezető cipőt. Ezért is fontos, hogy pontosan tisztába legyél azzal, mik a legfőbb veszélyforrások az adott pozícióban.

Rendszeresen ellenőrizd a lábbelidet!

Figyelj arra, hogy a cipőd állapota rendben legyen, és időnként ellenőrizd, nincs-e benne kopás vagy sérülés. Ha bármilyen problémát észlelsz, ne hagyd azt eszkalálódni, hiszen így már nem biztos, hogy teljes védelmet tud nyújtani számodra. Egy jó munkaruha bolt ebben a segítségedre lehet.

Tartsd rendben a munkaterületedet!

Egy munkahelyen a rend és tisztaság is elengedhetetlen a lábvédelem szempontjából. Fontos, hogy folyamatosan gondoskodj a munkaterület rendezettségéről, és tartsd távol a potenciális veszélyforrásokat. Használj padlómatricát vagy jelölő szalagot a veszélyes területeken, hogy könnyen azonosíthatók és elkerülhető legyenek. (x)


Ne hagyd ki!