Izland öt éven keresztül tesztelte a négynapos munkahét hatékonyságát. Akkora sikert aratott, hogy a szigetország szinte teljesen átállt az innovatív munkarendre.


Az izlandi kormány és a reykjavíki városi tanács kísérleti jelleggel 2015-ben néhány vállalatnál bevezette a négynapos munkahetet. A programban Izland aktív munkaerejének egy százaléka, azaz 2500 munkavállaló vett részt. A fizetésük nem változott, viszont a heti elvárt munkaóráik száma 40 óra helyett 35-36 órára csökkent. Magyarán naponta valamivel többet kellett dolgozniuk, de cserébe hetente három napot pihenhettek. A projekt 2019-ben ért véget. Az eredmény minden várakozást felülmúlt.

Osztatlan siker

Az izlandi Fenntartható Demokráciáért Egyesület (Alda) és a brit Autonomy alaposan nyomon követte a projektet. A résztvevők az alábbi tapasztalatokról számoltak be:

  • Kevésbé érezték magukat stresszesnek
  • Úgy érezték, kisebb mértékben fenyegeti őket a kiégés
  • Javult a munka-magánélet egyensúlyuk, ahogyan az egészségük is

A kutatók azt is hozzátették, hogy bár a munkaórák csökkentek, de a termelékenység nemhogy romlott, de sok esetben még javult is.

Az eredményeken felbuzdulva a szigetországi szakszervezetek azonnal mozgásba lendültek. Jelenleg az izlandi aktív munkavállalók 86 százalékának van lehetősége átállni a négynapos munkarendre. Túlnyomó többségük természetes élt is a lehetőséggel.

A világ eddigi legnagyobb négynapos kísérleti projektje az Autonomy kutatási vezetője, Will Stronge szerint óriási sikert aratott. Úgy véli, a világ megérett erre a paradigmaváltásra, a kormányok pedig fontos tanulságokat vonhatnak le Izland példájából.

Mások is próbálkoznak

A rövidebb munkahetek ötlete nem újkeletű, egyebek között a spanyolok is elindítottak egy hároméves tesztprojektet. Eddig közel 200 cég jelezte részvételi szándékát a tesztelésben, ami nagyjából 3000-6000 munkavállalót fog érinteni. A kormány 3 éves tesztidőszakot tervez, amelyhez 50 millió euró támogatást biztosít. Ezt az Európai Uniótól származó helyreállítási alapból fedeznék.

A projekt első évében a résztvevő kis-és középvállalatok extra költségeit 100, a második évben 50, a harmadikban pedig 25 százalékban pótolnák. Így bőven lenne idejük a cégeknek a folyamatok és az erőforrások optimalizálására. A munkavállalók fizetése nem csökkenne.

Jellemző a terv fogadtatására, hogy a törvényhozóknak szabadkozniuk kellett miatta, az egyikük azt mondta: nem arról van szó, hogy uniós pénzekből akarnak lazsálni, hanem így akarják a termelékenységet és a versenyképességet javítani.

A spanyolok mellett az Unilever új-zélandi leányvállalat is bejelentette, hogy 20 százalékkal csökkenti az alkalmazottaitól elvárt munkaórák számát, természetesen változatlan fizetés mellett. A példákat hosszan lehetne sorolni. Magyarországon is lehetett olvasni néhány cég kísérletezéséről, de az paradigmaváltásra még várni kell.

The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

A VW vezére bemondta: munkahelyek tízezreit söpri el az átállás az e-autókra

A Handelsblatt német hírportál értesülései szerint a Volkswagen vezérigazgatója, Herbert Diess a felügyelőbizottságnak tartott előadásában arról beszélt, hogy az elektromos autókra való átállás következtében hamarosan 30 ezer munkahely szűnhet meg. Becslések szerint a teljes német autóiparban ennél is nagyobb leépítésekre lehet számítani.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Pixabay

5 jel, ami arra utal, hogy vállalkozónak születtél

Az életed valamely pontján valószínűleg benned is megfogalmazódott már, hogy bele kellene vágnod egy vállalkozásba. Bár az üzleti élet nem való mindenkinek, az alábbi jellemvonások arra utalnak, hogy sikeres vezető lehet belőled.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

A kiégés határán vagy? Ezek a praktikák segíthetnek

A vállalkozói életben rendkívül egyszerű beleesni abba a hibába, hogy az ember a hét minden napján, a nap 18-20 órájában a munkájára koncentrál. Észre sem vesszük, és a családdal, barátokkal, kikapcsolódással töltött szabadidős tevékenységeket felváltják a koffeintől hajtott, szünet nélküli munkanapok, ami egyenes úton vezet a kiégéshez. Kerüld ezt el, adunk pár tippet.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!